Galatasaraylılar soyunma odasına sığındı

Beko Basketbol Ligi'nde Galatasaray Medical Park ile Pınar Karşıyaka arasında oynanacak maç öncesi olaylar yaşandı.

Beko Basketbol Ligi'nde Galatasaray Medical Park ile Pınar Karşıyaka arasında oynanacak maç öncesi olaylar yaşandı. Taraftarlar arasında gerginlik sonrası salondaki seyirciler dışarı çıkarıldı. Taraftarların tahliyesinden sonra maç yeniden başladı. Galatasaray Medical Park, Pınar Karşıyaka'yı 21 sayı farkla 94-73 yendi.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşma öncesinde iki takım taraftarları arasındaki gerginlik kavgaya dönüştü. Maçın başlamasına kısa süre kala Galatasaraylı taraftarlar, Karşıyaka aleyhine tezahüratta bulundu. Sarı-kırmızılılar, salonun küçük bir bölümünde takımlarını desteklemek üzere yer alan konuk ekip taraftarlarının bulunduğu bölüme saldırdı. Güvenlik önlemlerinin yetersiz kalması nedeniyle olaylar büyüdü.

Çok sayıda Galatasaraylı taraftarın olaya karışması sonrası Karşıyaka taraftarları salondan çıkmak zorunda kaldı. Olaylarda yaralanan her iki takım taraftarlarına salon içinde tedavi uygulandı.

Çevik kuvvet ekiplerinin salona girmesinin ardından olaylar yatıştı. Ancak Galatasaraylı taraftarlar, zaman zaman salon dışındaki Karşıyaka taraftarlarına müdahale etmek için hamle yaptı, emniyet güçleri bunları engelledi.

Hakemler ve oyuncular soyunma odasına gitti


Karşılaşma öncesi ısınmak için sahaya gelen her iki takım oyuncuları da yaşanan olaylar nedeniyle soyunma odasına gitmek zorunda kaldı. Sarı-kırmızılı bazı taraftarların, Pınar Karşıyaka oyuncularına sözlü sataşmada bulunduğu görüldü. Maçın hakemleri de salon içinde yaşanan olayların yatışması için soyunma odasına gitti.

Beko Basketbol Ligi'nde Pınar Karşıyaka ile Galatasaray Medical Park arasında sezonun ilk yarısında İzmir'de oynanan maçta ev sahibi takım taraftarlarının Galatasaray aleyhine açtığı büyük boyuttaki başı kesilen aslan posterine sarı-kırmızılılar büyük tepki göstermişti.

TARAFTARLAR BOŞALTILDI

İki takım yetkilileri, hakemler ve güvenlik yetkilileri arasında görüşmeler sürerken alınan ilk bilgilere göre hakemler sahadaki güvenlik önlemlerini yetersiz buldu. Salondaki yaklaşık 7 bin seyirci dışarı çıkarıldı ve maça seyircisiz olarak devam edildi.

ATAMAN: BUNA GÖZ YUMANLAR TÜRK SPORUNUN DÜŞMANLARIDIR

Galatasaray Medical Park Başantrenörü Ergin Ataman Twitter üzerinden, “Türk sporuna bu anarşiyi sokanlar ve tüm yasalara rağmen buna göz yumanlar sizler Türk sporunun en büyük düşmanlarısınız!” ifadelerini kullandı.