Galatasaray Burak Yılmaz'la Güldü

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 27. haftasında kendi sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u Burak Yılmaz’ın golleriyle 2-0 mağlup etti.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, alınan galibiyetten dolayı memnuniyetini dile getirerek, “Kafamızı ligde bırakmayacak bir galibiyet aldık. Tamamiyle Real Madrid maçına konsantre olabileceğiz. Bu anlamda İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı çok önemliydi. Hem ligdeki gidişatımız ve hemde öz güvenimiz açısından önemliydi. Haklı bir galibiyet aldık. Oyuncuları kutluyorum. İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a başarılar diliyorum” dedi.

“MİLLİ MAÇ SONRASI DÖNMEK KOLAY DEĞİL” Milli maç nediyle verilen aradan dönmenin kolay olmadığını dile getiren Terim, “10 gün ayrı kalmak böyle kritik bir dönemde kolay değil. Ama üzerine Real Madrid gibi maç öncesi eklenince ben ve arkadaşlarım yoğun çabası ve oyuncuların özverisiyle tamamen bugüne konsantre olduk. En azından ilk yarıda koymuş olduğumuz futbolla bunu gösterdik. İlk yarıda oynanan maçtan herkes keyif almıştık. Kalemize neredeyse gelemediler. Kaçırdığımız birçok gol pozisyonu, 2-0 gibi net bir skor ve oynanan oyun herkese zevk verdi. Buda oyuncularımızın lige çok konsantre olduğunu gösterir” diye konuştu.

“DROGBA-BURAK UYUMU BENCE DOĞRU GİDİYOR” Forvette Drogba ve Burak’ın uyumu hakkında sorulan soruya ise Terim, “Drogba-Burak uyumu bence doğru gidiyor. Takımdaki o uyum her geçen gün biraz daha artıyor. Sneijder de onlara katıldı.

Oyuncularımın hepsini tebrik ediyorum ama bir parantez Hamit’e açıyorum. Hamit, sahanın en çok koşan, mücadele eden oyuncularından birisiydi. Oynamadığı zamanlarda sesini çıkarmayıp çalışmalarına devam eden Hamit’e hakkını vermeliyiz. Bugün 3 puana konsantre olmuş bir Galatasaray vardı” yanıtını verdi.

“ZEMİN ÇOK CİDDİ ŞEKİLDE DÜZELMİŞ” Fatih Terim, saha zeminin iyi olduğunu anlatarak, “Biz aşağı yukarı her gün çalışmaları takip ediyoruz. Daha ısınmada yardımcılar bana zeminin iyi olduğunu söyledi.

Bozuk zemin bizi Gençlerbirliği maçında olduğu gibi zarara uğratıyor. O gün kötü olduğunda nasıl ifade ediyorsak bugün iyi olduğunda söylüyoruz. Yönetimin ekipman olarak yardımlarından sonra firmanın müthiş özverili çalışmasıyla çok güzel bir saha olmuş. İçel İdmanyurdu maçına kadar çok daha güzel olacaktır. Bugünkü pas yüzdemizden ve oynanan oyundan çok belli. Bizim İçel İdmanyurdu maçını başka bir yerde oynama gibi bir düşüncemiz yok. Kendi saha ve seyirci avantajını neden bir başkasına verelim. Zemin çok ciddi şekilde düzelmiş. İçel İdmanyurdu maçına 8 gün var. Çime bakan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“İYİ FUTBOL BENİM HAYAT FELSEFELERİMDEN BİR TANESİ” İyi futbol oynamanın çok önemli olduğunu vurgulayan Terim şöyle konuştu: “İyi futbol benim hayat felsefelerimden bir tanesi. Oyuncular oynadıkları oyundan zevk almalı. Bugünkü maçın ilk yarısına oyuncularım oyundan zevk aldı. Zevk aldıkları zaman ortaya seyirciyle beraber bir bütünleşme çıkıyor. Bu da bizim istediğimiz şey zaten. Böyle oyun olduğu zaman tüm taraftarlar oyuna katılıyor. İlk yarı belki 2-0 bitti ama direkten dönen, atamadıklarımız, girdiğimiz gol pozisyonları, sağdan, soldan, ortadan her taraftan deneyen bir Galatasaray vardı. Bu benim çok arzu ettiğim bir şey. Böyle yaparken gol pozisyonu vermemek çok önemli. Bugün o da vardı.” Bir gazetecinin sakatlık sonrası Wesley Sneijder’in kadroda olmasını sorması üzerine Terim, “Sneijder bir devre düşünüyordum. İlk yarıdaki senkronu bozmamak adına biraz daha devam etmesini istedim. Onunda oynamaya ihtiyacı var. Herhangi bir risk olmadığı için 11’e koydum” yorumunu yaptı.

“REAL MADRİD MAÇINDA BİZİM EN BÜYÜK SİLAHIMIZ KAYBETMEKTEN KORKMAMAK OLACAK” Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final maçında Real Madrid ile oynayacakları zorlu mücadele için ise Terim şu ifadeleri kullandı: “Kura çekiminden sonra yurt içi ve dışında kimse başka bir şey konuşmuyor. Bugün alt yapının bahçesinde otururken bu akşam maçımız olmasına rağmen veliler bana Real Madrid maçı için başarılar diledi. Herkes oraya konsantre. Bizim en büyük silahımız soruldu. Bizim için kaybetmekten korkmamak bizim için tek silah olacak. Kaybedebiliriz ama oynama isteğimiz hiç düşmeyecek. Biz her zaman böyleyiz. Bizim en büyük silahımız kaybetmekten korkmamak olacak.” Sarı-kırmızılı futbolcu Hamit Altıntop ise, kendi sahalarında oynadıkları maçlarda favori olduklarını söyleyerek, “İlk yarıda istediğimiz oyunu sahaya yansıttık. O performansla maçı hak ettik. İstediğimiz futbolu bölüm bölüm oynadık. İkinci yarı kontrollü oynadık. Sahadan 3 puanla ayrıldığımız için mutluyuz. Bizim ilk hedefimiz ligde şampiyon olmak” ifadelerini kullandı.

Galatasaraylı oyuncu Emmanuel Eboue ise, çok önemli bir 3 puan aldıklarını dile getirerek, “Bizim için çok önemli bir 3 puan oldu. Takım olarak iyi bir iş çıkardık. Bundan sonra Real Madrid maçın konsantre olacağız” dedi.

Kendi performası üzerine sorulan soruya ise Eboue, “Beni her zaman destekleyen motive takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bazıları futbolu kolay zannediyor. Ama kolay bir spor değil. Ama bizim işimiz bu. Nasıl oynamamız gerektiğini iyi biliyoruz. Bugün hem takım olarak hemde benim göstermiş olduğum iyi performans var” cevabını verdi .

Kaynak: İHA