Galatasaray 2-0 İstanbul B.B.

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Lider Galatasaray, sahasında konuk ettiği İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 2-0 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u konuk eden Galatasaray, ilk yarıda Burak Yılmaz'ın ayağından bulduğu 2 golle 3 puana ulaştı.

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u ağırladı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan sarı-kırmızılılar, aradıkları golü 23. dakikada Burak Yılmaz'ın ayağından buldu.

35. dakikada tekrar sahneye çıkan Burak Yılmaz, takımını 2-0 öne geçirdi.

İlk yarıya göre düşük tempoda oynanan ikinci yarıda gol olmayınca karşılaşma 2-0 sona erdi.

Galatasaray, bu skorla puanını 53'e yükselterek, maç fazlasıyla en yakın takipçisi Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 7'ye çıkardı.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor ise bu yenilginin ardından 32 puanda kaldı ve alt sıralardan kurtulma mücadelesi verdiği ligde, düşme potasındaki takımların nefesini ensesinde hissetmeye devam etti.

Galatasaray, gelecek hafta yine kendi sahasında oynayacağı maçta, ligde kalma uğraşındaki Mersin İdman Yurdu'nu ağırlayacak. İstanbul Büyükşehir Belediyespor ise alt sıraları yakından ilgilendiren maçta, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Kardemir DÇ Karabükspor'u konuk edecek.

TERİM'İN DÖNÜŞÜ


Spor Toto Süper Lig'de İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u konuk eden Galatasaray'da 3 maçlık cezası sona eren teknik direktör Fatih Terim takımının başında sahaya çıktı. Ligin 23. haftasındaki Orduspor maçında hakem tarafından tribüne gönderilmesinin ardından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'ndan (PFDK) 3 maç men cezası alan, Eskişehirspor, Gençlerbirliği ve Kayserispor maçlarında takımından ayrı kalan Terim, 3 maç sonra kulübedeki yerini aldı.

GALATASARAY'DA REVİZYON VE SÜRPRİZ


Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim ligde son oynanan Kayserispor maçına göre, kadroda 2 değişiklik yaptı. Kayserispor maçında savunmada görev yapan Gökhan Zan ve Albert Riera'yı yedeğe çeken Terim, bu oyuncuların yerine stoperde Dany, sol bekte de Hakan Balta'ya formayı verdi. Sakatlığı geçen Hollandalı yıldız futbolcu Wesley Sneijder de İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında ilk 11'deki yerini aldı. Sneijder, Hollanda Milli Takımı'nın Estonya ile oynadığı 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri grup maçında geçirdiği sakatlık sonrası İstanbul'a dönüp tedavi olmuştu.

İSTANBUL BŞB'DE 3 EKSİK


İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da sarı kart cezalısı Samuel Holmen ile sakatlıkları devam eden Robert Vittek ve Turgay Bahadır, Galatasaray karşısında kadroda yer almadı.

GALATASARAY'DAN HIZLI BAŞLANGIÇ


Spor Toto Süper Lig'in lideri Galatasaray, karşılaşmaya temkinli ve kontrollü başladı. Topu verimli bir şekilde kullanan evsahibi ekip, İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında ilk dakikalarda kale önünde istediği pozisyonları yakalamakta güçlük geçti. Daha sonra ise Drogba ve Sneijder önderliğinde rakibi ablukaya alan sarı-kırmızılı takım, Burak Yılmaz'ı pozisyonlara sokarak üstünlüğü eline aldı. 12. dakikada, gol krallığında zirveye oynayan Burak'ın mutlak gol pozisyonunda Metin ile topu çizgi üstünden çıkaran konuk ekibin ilerleyen dakikalarda gardı düştü.

BURAK YILMAZ ATTI, SNEIJDER DİREĞE TAKILDI

Ataklarını sıklaştıran Galatasaray'da 23. dakikada Drogba'nın pasıyla savunmanın arkasına sarkan Burak Yılmaz, sağ çaprazda kaleciyle karşı karşıya kalırken, golcü futbolcu yerden yaptığı sert vuruş sonrasında, kaleci Eduardo'nun kapattığı köşeden fileleri havalandırdı ve takımını maçta 1-0 üstünlüğe taşıdı. 29. dakikada Hamit Altıntop'un pasında ceza sahasının sol tarafında topu kontrol eden Sneijder'in yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yan direkten oyun alanına dönmesi ikinci golün yaklaştığının habercisiydi.

BURAK YILMAZ'DAN BİR GOL DAHA


35. dakikadada, İstanbul Büyükşehir Belediyespor savunmasının dengesiz yakalandığı pozisyonda Drogba, Hamit Altıntop'tan aldığı pası sağdan hızla ceza sahasına giren Eboue'ye aktardı. Eboue'nin altı pas içine çıkardığı topa kale önünde ayak koyarak filelere gönderen Burak Yılmaz, skoru 2-0 yaparken, ligdeki 18. golüne imza attı.
Aradığı golleri bulan ve rahatlayan Galatasaray, temkinli oyunuyla devreyi 2-0 önde tamamlamayı başardı.

İKİNCİ YARIDA RÖLANTİ OYUN

İstanbul Büyükşehir Belediyespor, yediği gollere yanıt arama isteğiyle başladığı ikinci yarıda, tehlike yaratmaktan uzak kaldı. Galatasaray, topa sahip olarak her yönüyle hükmettiği oyunda Şampiyonlar Ligi'nde İspanya deplasmanında oynayacağı Real Madrid maçı öncesinde pas oyunuyla kendisini yormaktan kaçındı. Bu yarıda fazla gol pozisyonu olmazken, oyuncular yakaladığı fırsatlarda da skor tabelasını değiştirmeyi başaramayınca karşılaşma Galatasaray'ın 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.