Futsal Açıklaması

2014 UEFA Futsal Avrupa Şampiyonası ana eleme turu 7. grup maçında Türkiye, Ukrayna'ya 4-2 yenildi.

Erzurum Buz Arena'daki karşılaşmada Türkiye, 8. dakikada Cem'in gölüyle 1-0 öne geçti. Rakip takım ise 10. dakikada attığı golle ilk yarıda skoru eşitledi.

İkinci yarıya her iki takım da baskılı başladı.

Ukrayna 23, 34, ve 38. dakikalarda attığı gollerle 4-1 öne geçti. Türkiye, 39. dakikada Yasin'in attığı golle farkı 2 sayıya indirdi.

Karşılaşma, Ukrayna'nın 4-2'lik üstünlüğüyle tamamlandı.

Türkiye Milli Takım Teknik Direktörü Ömer Kaner, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, karşılaşmanın gergin başladığını belirterek, ''İki takım da kazanmak için oynadı, o yüzden biraz gergin geçti. Aleyhimize verilen bazı haksız kararlar nedeniyle 2 dakika boyunca 3 kişiyle mücadele ettik. Ukrayna tabii güçlü bir takim, Avrupa'da sıralaması belli. Biz de iyi oynadık ama bu turu geçemedik'' dedi.

Bir gazetecinin ''Futsalın gelişimi için Türkiye'de neler yapılmalı-'' sorusu üzerine Kaner, ''Bu, önemli bir adım oldu bizim için. Türkiye'de futsal çok geride. Muhakkak futsalı bizler çok iyi anlatmalı ve yaygınlaştırmalıyız. Ben yakın bir gelecekte çok geniş bir kadroya sahip olacağımızı düşünüyorum'' diye konuştu.

Ukrayna Milli Takım Teknik Direktörü Yevgen Ryvkin da önceki eleme maçlarındaki hataları bu karşılaşmada yapmadıklarını kaydetti.

Muhabir: Sagip Sezginer / Ülkü Parlakyıldız Karakuş

Yayıncı: Murat Taydaş

Kaynak: AA