Fatih Terim: Haklı Bir Galibiyet Aldık

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, akıllarının ligde kalmaması adına önemli bir 3 puan aldıklarını belirterek, “Haklı bir galibiyet aldık.” dedi.

İstanbul BBSK’yi 2 – 0 mağlup eden Galatasaray’da teknik direktör Fatih Terim, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, akıllarını Türkiye liginde bırakmayacak bir galibiyet aldıklarını dile getirerek, “Tamamiyle Real Madrid maçına konsantre olabileceğiz. Çünkü bu 3 puan çok önemliydi. Hem ligdeki gidişatımız hem de kendi sahamızda özgüvenimiz açısından önemiydi. Haklı bir galibiyet aldık. Oyuncularımızı kutluyorum.” ifadelerini kullandı.Milli maç dönüşlerinde takımların sıkıntı yaşadıklarının ama Galatasaray’ın İstanbul BBSK maçında bu sıkıntıyı hissetmediğinin sorulması üzerine Terim, “10 gün gibi bir süre ayrı kalmak böyle kritik bir dönemde kolay değil. Bir de üzerine Real Madrid gibi bir maç öncesi eklenince gerek ben ve arkadaşlarım, gerekse diğer çalışan arkadaşların yoğun çabası ve oyuncularımızın özverisiyle bugüne konsantre olduk. En azından ilk yarı adına çok önemli şeyler ortaya koyduk inancı taşıyorum. İlk yarı herkes çok keyif almıştır. Kalemize getirmediğimiz önemli bir rakip. Oynanan oyun herkese keyif vermiştir. Bu da oyuncularımızın lige konsantrasyonunu gösterir. Bu önemliydi bizim için, oyuncularımı tebrik ediyorum.” cevabını verdi.Fatih Terim, Hamit’in gösterdiği performansa da ayrı bir parantez açılması gerektiğini dile getirdi. Terim, “Oynamadığı zaman sabretti ve sorun çıkarmadı. İyi oynamadığında nasıl konuşuluyorsa bugün de hakkını verelim.” şeklinde konuştu.

“KAYBETMEKTEN VE ELENMEKTEN KORKMAMAK BİZİM SİLAHIMIZ”UEFA Şampiyonlar Ligi’nde hafta içinde Real Madrid’le oynayacakları çeyrek final ilk maçın sorulması üzerine Terim, “Daha zaman var konuşuruz. Ama bana bir gazeteci en büyük silahınız nedir sorusunu sordu. Ben de en büyük silahımın ‘kaybetmekten korkmamak’ olduğunu söyledim. Evet bizim için kaybetmekten korkmamak en büyük silahımız. Oynama isteğimiz hiçbir zaman geri düşmez. Biz her zaman böyle oynuyoruz. Kaybetmekten ve elenmekten korkmuyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.