Badminton Açıklaması

Avrupa Gençler Badminton Şampiyonası'nda tek kadınlarda Neslihan Yiğit, çift kadınlarda ise Busner Korkmaz-Özge Toyran ikilisi yarı finale yükseldi.

ASKİ Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyonada milli sporcu Neslihan Yiğit, çeyrek finalde Hırvat Maja Pavlinic ile karşılaştı. Rakibini 21-9 ve 21-11'lik setlerle 2-0 yenen Neslihan Yiğit, adını yarı finale yazdırdı.

Yiğit, şampiyonada yarın Danimarkalı Line Kjaersfeldt ile finale yükselme mücadelesi verecek.

Bir diğer çeyrek final maçında ise Cemre Ere, Fransa'dan Delphine Lansac ile mücadele etti. Fransız rakibi karşısında ilk seti 21-18 kazanan Ere, ikinci sette 25-23, üçüncü sette ise 21-17 mağlup olarak yarı finale yükselme şansını kaybetti.

-Çift kadınlar-

Çift kadınlarda Busner Korkmaz-Özge Toyran çifti, çeyrek finale çıkmak için 3. turda Rusya'dan Olga Morozova-Natalia Rogova çiftiyle karşı karşıya geldi. Her iki seti 21-17'lik skorlarla geçen Korkmaz ve Toyran çifti, çeyrek finalde İzlanda'dan Sara Hognadottir-Margret Johannsdottir ikilisiyle karşılaştı.

Karşılaşmayı 21-17 ve 21-13'lük skorlarla 2-0 kazanan Korkmaz-Toyran çifti, yarı finale yükselerek, Danimarkalı Julie Finne-Ipsen ve Rikke Hansen çiftinin rakibi oldu.

Muhabir: Hüseyin Yeşilkavak

Yayıncı: Murat Taydaş

Kaynak: AA