Runtalya Başladı

8.Uluslararası Öger Antalya maratonu 3950 sporcunun katılımıyla start aldı.

Dört ayrı etapta yapılacak yarışların startı Antalya Vali Yardımcısı Ali Nzım Balcıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve Öger Tur Yönetim Kurulu Başkanı Vural Öger tarafından verildi.

42 kilometre engelliler, 10 kilometre maraton, 21. kilometre yarı maraton ve 42 kilometre tam maraton olarak dört etap halinde başlayan yarışlar için kayıt yaptıran sporcu sayısı bu sene 2012 yılının rakamlarını yüzde 20’si üzerine çıkarak 3950 oldu.

42,195 kilometrelik güzergah üzerinde toplam 30 ihtiyaç noktası kuruldu. Bu noktalardan sporculara yaklaşık 40 bin şişe su, 8 bin enerji içeceği, 5 ton meyve, 4 bin simit, 12 bin sünger verilecek. 250 personel, 10 ambulans, 20 doktor, 100 hakem ve 250 polisin görev aldığı yarışlarda ayrıca 70 kişilik animasyon ekibi seyircileri eğlendirmek için yerlerini aldılar.

Cam Piramit önünden başlayarak Atatürk caddesi, Işıklar, eski Lara yol, Fener , Lara beach sahil yolu ve Lara’ya kadar uzanan güzergah koşu süresince trafiğe kapatıldı.

7’den 77’ye binlerce insanın katıldığı yarışmalarda renkli görüntüler de oluştu. Görme özürlülerin sıkıntılarını daha iyi duyurabilmeleri için dört kişilik bir görme özürlü ekibin de yardım alarak start aldığı maratonda bazı annelerin ve babaların bebek arabalarıyla yarıştığı görüldü

Kaynak: İHA