Fenerbahçe’nin Deplasman Serisi Sona Erdi

Spor Toto Süper Lig’in 24. haftasındaki derbi mücadelesinde Beşiktaş'a 3-2 yenilen Fenerbahçe'nin, rakip sahalardaki galibiyet serisi BJK İnönü Stadı'nda bozuldu.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, derbi maçta iyi mücadele ettiklerini ancak Son dakikada yaptıkları hatayla mağlup olduklarını söyledi.

Kocaman, “Son ana kadar iki takım da çok istedi. Kazanabilmek adına her şeyi yaptık. Yeteri kadar pozisyona girdik. Pek çoğunu değerlendiremedik. Son dakikada, pek çok şey doğru giderken bu seviyede olmayacak bir hatayla mağlup bitirdik. Beşiktaş'ı tebrik ediyorum” dedi.

Hakemin yönetimiyle ilgili bir soru üzerine Kocaman, şöyle konuştu: “Genç bir hakem. Gelecekte çok iyi şeyler yapabileceğini düşünüyorum. Bugün hatalar yapmış olabilir. Söyleyecek çok fazla bir şey yok. Beşiktaş'ın gol için iki seçeneği gözüküyordu. Birincisi duran toplardı. Her şey iyi giderken duran toptan gol yedik. İkincisi hızlı ataklardı. Son saniyede cümbür cemaat gol atmaya giderken gol yedik. Dolayısıyla biz bu kadar hata yaparken, tarihi bir maçta, Beşiktaş'ın BJK İnönü Stadı'ndaki Son maçında tribünler tıka basa dolmuş, hakemin baskı altında kalması kadar doğal bir şey yok. Hakemin biraz baskı altında kaldığını hissettim, ancak daha büyük hatayı biz yaptık.” Aykut Kocaman, bir gazetecinin “Yaptığınız değişiklikler orta sahayı çökertti diyebilir miyiz-“ sorunu üzerine “Tam tersi. Maçı neredeyse kazanıyorduk. 2-2'den Sonra arka arkaya pozisyonlar yakaladık. Kornerden dönen topa bir oyuncumuz vurup, gol atsaydı farklı olurdu. Bu görüşe katılmıyorum” ifadelerini kullandı.

Kocaman, maç 0-0 berabere giderken yüksek kaliteleriyle rakibe üstünlük sağladıklarını anlatarak, “Beşiktaş golü yedikten Sonra yüksek baskı uyguladı. 1-0'ı yakaladığımız ana kadar oynadığımız oyun bütün stadı susturmuştu. İkinci golü aramada zafiyet gösterdik” diye konuştu.

Aykut Kocaman, Fenerbahçe'nin Son düdüğe kadar şampiyonluk şansını kovalayacağını söyledi.

Şampiyonluk yolunda hiçbir Fenerbahçeli'nin geri adım atmak gibi bir niyeti olmadığını vurgulayan Kocaman, “Fenerbahçe üç kulvarda da iddiasını sürdürecek. Son maçın Son düdüğüne kadar her türlü çabayı göstereceğiz” dedi.

Kocaman, bir gazetecinin maçtan Sonra sarı-lacivertli futbolcular Egemen Korkmaz ile Gökhan Gönül arasında kavga yaşandığını söylemesi üzerine, “Futbol böyle bir oyun. Zaman zaman tatsızlıklar olabilir. Ciddi bir şey yok” diyerek sözlerini tamamladı.

SOW VE ZİEGLER’İN AÇIKLAMALARI

Maçta 2 gol atan sarı-lacivertli futbolcu Moussa Sow, Son saniyede yedikleri golün takımda büyük bir üzüntüye neden olduğunu ifade ederek, “Aslında maça iyi başladık. 30 dakika gayet iyiydik. Skoru da bulduk ama duran toptan Beşiktaş beraberliği yakaladı. Daha Sonra da öne geçtiler. Bu kez de bir kaç dakika içinde biz beraberliği yakalamayı başardık. Son saniyede gelen gol de bizi hakikaten çok üzdü” dedi.

Sow, maçta hakemin hatalarının olduğunu belirterek, attığı golün ofsayt olmadığını söyledi.

Sarı-lacivertlilerin İsviçreli futbolcusu Reto Ziegler, mücadele sırasında kaybedecekleri düşüncesini hiç hissetmediğini kaydederek şunları söyledi: “Tüm takım gerçekten çok üzgün. Çünkü iyi bir futbol ortaya koyduk, oyunu iyi kontrol ettik. Kendi kullandığımız bir kornerdeki anlık hatayla golü yedik. Ben sahada oynarken kaybedeceğimiz düşüncesini hiç hissetmedim. O yüzden kafalarımızın havada olması gerekiyor. İyi bir takım olduğumuzu biliyoruz. Daha önümüzde kazanacak maçlar ve puanlar var. O yüzden bir an önce bu maçı unutup UEFA Avrupa Ligi maçına konsantrasyon sağlamak istiyoruz.” Maç Sonrasında koridorda takım arkadaşları Egemen Korkmaz ve Gökhan Gönül arasında kavga yaşandığı ifade edilerek yöneltilen soruya ise Ziegler, “Bazı gürültüler vardı ama bir şey görmedim” cevabını verdi .

Kaynak: İHA