Yattara Karakolluk Oldu

İçel İdmanyurdu'nda kadro dışı bırakılan İbrahim Yattara, kulübün kendisine tahsis ettiği kiralık araba nedeniyle karakolluk oldu.

Gineli oyuncu taraftarların kulübün kendisine tahsis ettiği aracın anahtarını istediklerini iddia ederek, çıkan tartışmada iteklendiğini iddia etti. Mustafa Keçeli ve Hakan Bayraktar ile birlikte kadro dışı bırakılan İbrahim Yattara, Koray Aydın Stadyumu'nda antrenman yaptığı sırada, bir grup taraftar ile tartıştı. Yattara kendisini iteklediklerini iddia ettikleri 3 taraftar hakkında Osmaniye Polis Merkezi'ne giderek ifade verdi. Futbolculardan Mustafa Keçeli, Hakan Bayraktar ve Ozan İpek'te karakola gelerek ifade verdi. Yattara Polis Merkezi’nden çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, futbol hayatında ilk defa böyle bir olayla karşılaştığını belirtti.

Çok üzgün olduğunu dile getiren Yattara, “Bir çok takımda oynadım. Hayatımda böyle bir şey görmedim. Sakatlandım kadro dışı kaldım kabul ediyorum." diye konuştu.

Kontratı olduğu halde 3-4 gün önce ev sahibinin gelerek kendisini dışarı çıkarmak istediğini iddia eden Yattara, başından geçenleri şu şekilde anlattı: "2 gün önce bir gurup taraftar bana küfretti. Futboldur olur dedik. O gün akşam bir kişi geldi arabayı istedi ben vermedim. Kendisini kulübün gönderdiğini söyledi.

Ondan sonra antrenman yaparken adamlar geldi benimle konuştu ve gitti. Bu gün sabah yine antrenman yaparken 5-6 kişi geldi arabayı istedi, vermedim. Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı ve Müdürü Murat Oğ'un kendilerini gönderdiğini söylediler. ‘Bir sürü para alıyorsun futbol oynamıyorsun. Sen arabayı vermek istemeyince bizi gönderdiler. Arabanın anahtarını bize ver’ dediler. Vermeyince beni ittiler. Ben bir şey yapmadım. Orda kadınlar spor yapıyordu. Polis bizi götürdü."
Kendisinin dövülüp düvülmediği şeklindeki soruya Yattara "Darp olmadı. Onlar kalabalıktı. Beni ittiler ama ben karşılık vermedim. Şikayetçi oldum." şeklinde cevap verdi. Yattara, Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı ile hiç görüşmediğini kaydetti.

İçel İdmanyurdu Yardımcı Antrenörü Serkan Damla ise takımın içinde bulunduğu durum nedeniyle karalama kampanyası başlatıldığını ifade ederek, basında çıkan şeylerin doğru olmadığını ileri sürdü.Kulüp Müdürü Murat Oğ ise şunları söyledi.

"Yattara süresiz kadro dışı kaldığı için mecburen elindeki ev ve arabamızı alıp diğer yabancı futbolcularımıza vermemiz lazım. Acentenin istediği söyledik. Arabayı teslim etmesini söyledim. Mesele sadece bu." dedi.