Futbolun Devleri Manavgat’ta Buluşuyor

4. Uluslararası Vodafone Evrenseki Kupası, 31 Mart-4 Nisan tarihleri arasında Antalya'nın Manavgat ilçesinde düzenlenecek.

U13 ve U15 kategorilerinde düzenlenecek turnuvaya dünya futbolunun önde gelen takımlarından AC Milan, Bayern Munih, Chelsea, Liverpool, Villareal gibi takımların yanı sıra Türkiye’den Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Bursaspor’un aralarında bulunduğu 70 dolayında takım katılacak. Vodafone Evrenseki Kupası’nın bu sene dördüncüsünün düzenlendiğini belirten Evrensekispor Onursal Başkanı ve Belediye Başkanı Recep Barut, “Turnuvaya bölgemizden de birçok takım katılacak. Evrensekispor olarak katılacağımız turnuvada U13 ve U15 kategorilerinde final oynamak istiyoruz” dedi

Dostluğun, kardeşliğin ve Fair-play ruhunun birlikteliğini göstermek istediklerini ifade eden Başkan Barut, “Bunun için Hatay ve çevresinde bulunan kamplarda yaşayan Suriyeli mülteci çocuklarında oluşturduğu takımla turnuvaya katılacak olmalarından memnuniyet duyuyorum” diye konuştu

Barut, turnuvaya katılan yabancı takımların oyuncularının Evrenseki’de bulunan okullardaki öğrencilerle kaynaşmalarının sağlanacağını da sözlerine ekledi.

Turnuvanın Türkiye Futbol Federasyonu ve UEFA’nın izniyle düzenlendiğini belirten Evrensekispor Kulübü Başkanı Musa Şehirli ise, “Turnuvanın gelecek yıllarda FIFA kapsamına alınarak tüm dünyadan takımların katılmasını hedefliyoruz. Böylece gelen futbol takımları vasıtasıyla bütün dünyaya Manavgat ve Evrenseki beldemizi tanıtmak ve sporun dostluk ve kardeşlik ruhunu göstermek istiyoruz. Turnuvada katılımcı olarak Milli takımlar eski teknik direktörü Sepp Piontek, Ertuğrul Sağlam, Nihat Kahveci, Pascal Nouma yer alacak. Turnuvadaki maçlara ve All-Star maçına tüm Manavgat halkını davet ediyoruz” ifadelerini kullandı .

Kaynak: İHA