Elvir Boliç:Türkiye'de Gördüğüm Sevgiyi Dünyanın Hiç Ülkesinde Görmedim

Bir dönem Fenerbahçe'de forma giyen Boşnak futbolcu Elvir Boliç, Bosna-Hersek'e döndükten sonra Türkiye ile bağlarını hiç bir zaman koparmadığını söyledi.

İstanbul'a gittiği eski takım arkadaşları sürekli görüştüğünü belirten Boliç, iki ülke arası dostluk ve kardeşliğin her geçen gün ileri noktaya taşınmasından mutlu olduğunu kaydetti.

Boşnak, futbolcu jübilesini yaptıktan sonra 6 yıldır Saraybosna'da aktif şekilde tenis sporu yaptığını söyledi.

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Kızılağaç Turizm Bölgesi(KTB),Clup Alibey Hotel, tenis kortlarında yapılan ve 30 Mart'ta sona erecek olan ITF Seniors Dünya Bireysel Tenis Şampiyonası'nda 40 yaş üstü grubunda ülkesini temsil eden Boliç, Rus rakibi Vladimir Andreyonak'la yaptığı mücadelede 2-0 yenildi. Müsabaka sonrası açıklama yapan Boliç, "Türkiye ile bağlarımı hiç bir zaman koparmadım. Fenerbahçe tarafının sevgisini hep yüreğimde taşıyorum. Her İstanbul'a gelişimde Türk halkı ve Fenerbahçe taraftarının sevgisini görmek beni mutlu ediyor. Zaten Türk halkı ile Boşnak halkının geçmiş asırlardan gelen güzel bir dostluğu var. Bu dostluk her geçen gün ileri noktaya taşınması beni çok mutlu ediyor. Bir futbolcu olarak Türkiye'de gördüğüm sevgiyi dünyanın hiç ülkesinde göremedim. Türk halkının tarihten gelen Boşnak halkına özel sevgisi var. Bu sevgide bizi güçlü kılıyor." diye konuştu.

Türk futbolu ile ilgili değerlendirmede bulunan Boliç, takımlardaki yabancı futbolcu sayısının fazla olmasının bir yarar getirmeyeceğini savundu. Takımlardaki yabancı futbol sayısının fazla olmasının Türk futboluna zarar verdiğini ileri süren Boliç, "Yabancı futbolcu sayısının artması Türk futboluna bir şey katmaz. Çok kaliteli sporcu gelirse kalitede yükselme olur. Bizim dönemimizde her anlamda Türk futbolu altın çağını yaşadı. Futbolcular arası sevgi, saygı ve kardeşlik en üst seviyedeydi. Bu seviyenin biraz düştüğü kanaatindeyim." dedi.

Bosna-Hersek Konzum Tenis Külübü Başkanı İsmir Brkic, Elvir Boliç'in futbolda olduğu gibi tenis sporunda da başarılı olduğunu söyledi.

Boliç'in Bosna-Hersek futbol tarihine ismini altın harflerle yazdırdığını belirten Brkic, aynı başarıyı tenis sporunda da göstereceğine yürekten inandığını kaydetti.