Ali Şen: G.Saray, Real Madrid'i elerse...

Fenerbahçe'nin efsane başkanlarından Ali Şen, futbol gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Kulübü'nün efsane başkanlarından Ali Şen, Sarı-Lacivertli kulübün UEFA disiplin komitesine sevk edilmesine öfkeli olduğunu belirterek, 'Taraftarın bu kadar kendi takımına zarar vermesi, uzun yıllar 'taraftarın başkanı ' olarak adlandırılan Ali Şen'i çok üzüyor ' dedi.

Skyturk360'a açıklamalarda bulunan Ali Şen, Fenerbahçe'nin bu yıl çok iyi olduğunu dile getirerek, 'İyi olduğu taraf ise Avrupa'daki başarıları. Bir şekilde son 8'de yer olması, tarihe yazılacak bir başarının eşiğinde olması önemli. Ve tabii Türkiye Kupası. Uzun yıllardır alınamayan Türkiye kupası boşluğu vardı. En son benim zamanımda kazanılmıştı. 82'de hem ligi hem kupayı kazandık. Şimdi de geçen sene aldık kupayı. Ama doğruyu söylemek gerekirse ligde pek iyi gitmiyoruz, çok puan kaybettik. Benim zamanımda 84 puan kazanmıştık, bütün maçları kazansaydık 102 puan olacaktı. O zaman için bu kadar az kayıpla rekor bir puandı ' ifadelerini kullandı.

'G.SARAY R. MADRID'İ ELERSE ŞAMPİYON... '

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe'nin kalan 8 maçta aşmaları gereken 4 puan farkın olduğunu hatırlatan Ali Şen, şöyle devam etti:

'4 puan. Son haftayı Galatasaray'la kendi sahamızda oynayacak olmamıza 3 puan olarak bakarsak; Galatasaray'ın da bir maçta berabere kalarak 1 puan kaybetmesi lazım. Olabilir mi olabilir. '

Galatasaray'ın ligi şampiyon olarak bitirip bitirmeme konusunu, Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid'le yapacakarı maça bağlayan Şen, 'Eğer Galatasaray Real Madrid'i elerse bizim işimiz zorlaşır. Real Madrid'i yenmelerindeki moralle Süper Lig'deki bütün maçları alırlar diye düşünüyorum. Real Madrid'e elenirse de daha fazla gücüyle Süper Lig'e asılır. Yani elense de elenmese de Şampiyonluk'taki en büyük rakibimiz Galatasaray. Şansımız var ama pek fazla değil'' diye konuştu.

UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde Sarı-Lacivertliler'in Lazio'yu elemelerinin normal, elenmelerinin ise anormal olacağını vurgulayan Şen, 'Lazio, İtalya'da lige iyi başladı. Roma'nın iki tane iyi kulübü var. Birisi Roma birisi Lazio. İki tane güçlü takım. Lazio milliyetçilerin takımı, Roma da işçilerin emekçilerin tuttuğu takım. Lazio'nun şuanki kadrosunda eskiden de Galatasaray'da oynayan Lorik Cana ve antrenörleri Samsunspor'u çalıştıran Vladimir Petkovic bulunmaktadır. Yani Lazio bizden üstün bir takım değil. Lazio'yu elememiz çok olası çünkü bizim kadromuz Lazio'dan daha güçlü bir kadro ' şeklinde konuştu.

FENERBAHÇE TARAFTARINA SİTEM

Sarı-Lacivertli taraftarların çok dikkatli olması gerektiğini dile getiren Şen, 'UEFA'da iki de bir disiplin komitesine sevk edilmemize öfkeliyim. Taraftarın bu kadar kendi takımına zarar vermesi, uzun yıllar 'taraftarın başkanı ' olarak adlandırılan Ali Şen'i çok üzüyor. Bugün futbol literatürüne geçecek olan cezalar alıyoruz. Seyircisiz maç oynuyoruz, seyircisiz maçta bir kere daha ceza alıyoruz. Dışardan sahaya atılmaması gereken yanıcı madde geliyor. Bir yandan gülüyorum insanlarımız ne kadar yaratıcı diye öte taraftan da ceza alıyoruz.

'Çek Cumhuriyeti'ne gidiyoruz orada da kendi taraftarımız yüzünden bir ceza daha alıyoruz. O yüzden taraftarımız yapmasın artık bunu. Taraftarımız 12. gücümüz ve 3 tane yıldız futbolcudan daha değerli. Hem taraftar gücünden hem de kazançtan yoksun oluyorsunuz. Daha önemlisi rakip takımı taraftarla yeneceğimiz halde bu durumdan yararlanamıyoruz. Artık bu olmasın, taraftarlar birbirlerini kontrol etsinler ' ifadelerini kullandı.