Türkiye, İngiltere'yi 4-3 yendi

2014 UEFA Futsal Avrupa Şampiyonası ana eleme turu 7. Grup maçında Türkiye, İngiltere'yi 4-3 yendi.

Erzurum Buz Arena'daki 2. gün karşılaşmasında Türkiye, ilk dakikalarda kurduğu baskıyla 9. ve 19. dakikalarda Cem ve Yasin'in golleriyle 2-0 öne geçti. Rakip takım, 16. ve 20. dakikada artığı gollerle ilk yarıda durumu eşitledi.

İkinci yarıya hızlı başlayan Türkiye, 23. ve 36. dakikada Cem ve Yasin'ın golleriyle 4-2 öne geçti.

Karşılaşma, İngiltere'nin 37. dakikada attığı golle 4-3 Türkiye'nin üstünlüğüyle tamamlandı.

Türkiye Milli Takım Teknik Direktörü Ömer Kaner, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, İngiltere'nin her gecen gün kendisini yenilediğini belirterek, ''Bugün iyi bir İngiltere gördük. Gerçekçi olmak gerekiyorsa bu kadar zorlanacağımızı düşünmüyordum ama şans bizden yanaydı. Tabii seyirci desteğini de unutmuyoruz. Bize destek veren herkese teşekkürler. Cumartesi günü oynayacağınız Ukrayna maçında da destek bekliyoruz'' diye konuştu.

Eksikliklerini gördüklerini ifade eden Kaner, Ukrayna ile yapacakları maçın final niteliği taşıdığını anlattı.

-''Türkiye ile her maç yapışımızda onlardan bir şey öğrendik''-

İngiltere Teknik Direktörü Pete Strgess ise Türkiye ile birkaç ayda 3 maç yaptıklarını dile getirdi.

Karşılaşmaların kıran kırana geçtiğini vurgulayan Stregess, ''Türkiye ile her maç yapışımızda onlardan birşey öğrendik, bugün de farklı olmadığını gördük. Futsal, çok performans çok şans gerektiren bir oyun, Türkiye bu şansını değerlendirdi ama biz de oynadığımız oyundan memnunuz. Türk Milli Takımı'na bize güzel bir karşılaşma yaşattığı için teşekkür ediyorum'' ifadesini kullandı.

Kaynak: AA