Teledünya Erkekler Türkiye Kupası Finalleri Başlıyor

Gaziantep’te düzenlenecek olan Teledünya Erkekler Türkiye Kupası finalleri ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Royal Otel’de yapılan basın toplantısına Türkiye Voleybol Federasyonu Başkan Vekili M. Akif Üstündağ, Türksat Genel Müdür Yardımcısı Ali Ok, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Arkasspor, Galatasaray, Halkbankspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda basın mensubu katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Türkiye Voleybol Federasyonu Başkan Vekili M. Akif Üstündağ, “Gaziantep Şahinbey voleybol takımı, ligde çok güzel günler geçirdi çok iyi maçlar oynadı. Dolayısıyla futbolda Gaziantep’in süper ligde takımı var. BEKO Basketbolda takımı var. Futbolda ayrıca PTT birinci ligde Gaziantep Büyükşehir Belediye takımı var. Bir de voleybol takımı var. Bu çok önemli, biz de önemsiyoruz. Sizin çaba ve emeğinizi biliyoruz. Tekrar bütün voleybol camiasına huzurunda teşekkür ediyorum. Uluslararası müsabakalarda takımların başarısı Türk voleybolu adına göğsümüzü kabarttı. Erkek voleybolda takımında Halk Bank takımımızı kutluyorum” dedi.

Türksat Genel Müdür Yardımcısı Ali Ok ise voleybola verdikleri öneme değinerek, “Türksat olarak 2008 yılından itibaren, Türkiye kupasına Teledünya markamızla sponsor olmaktan çok mutluyuz. Voleybol camiası içinde olmak ve sizlerle beraber olmaktan dolayı da gurur duyuyoruz. Ayrıca Gaziantep’te olmaktan dolayı da çok mutluyuz. Teledünya markamız kamu TV şebekesi üzerinden verilen dijital TV platformudur 170 yakın televizyon burada hizmet vermektedir” diye konuştu.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’da spora verdikleri önemi yaptıkları hizmetlerle anlatarak, “Teledünya erkekler Türkiye kupa finallerinin Gaziantep’te Şahinbey spor salonumuzda oynanması çok manidar. Bu tercihi yaptıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Anadolu da böyle bir finalin yapılması gerçekten bizi gururlandırdı. Şahinbey ilçemiz aslında Türkiye de üçüncü büyük ilçe Şahinbey nüfusu 783 bin bu nüfusumuzla Ankara, Keçiören ve Çankaya belediyesinden sonra Türkiye de üçüncü büyük belediyedir. Birçok alanda faaliyet gösteriyoruz spor alanında da çok yatırımlar yapıyoruz. Şuanda 86 bin 500 metre kare bir alan üzerinde spor köyü kuruyoruz” şeklinde konuştu.

Toplantıda ayrıca finallere katılacak takımların temsilcileri müsabakaların oynanacağı Gaziantep’te taraftarların ilgisini beklediklerini dile getirdiler.

Gaziantep Şahinbey Spor Salonu'nda oynanacak 2012-2013 sezonu Teledünya Erkekler Türkiye Kupası finalleri Arkspor ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor arasında yapılacak ilk müsabakayla başlayacak .

Kaynak: İHA