Hasan Arat: İstanbul Son Düzlüğe Diğer Adaylarla Beraber Girdi

İstanbul 2020 Adaylık Komitesi Başkanı Hasan Arat, Türkiye’nin iyi bir hazırlık çalışması yaptığını, İstanbul’un son düzlüğe diğer aday şehirlerle beraber girdiğini söyledi.

2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nı düzenlemeye aday olan İstanbul'da, incelemelerini tamamlayan Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Değerlendirme Komisyonu İstanbul’dan ayrıldı. Atatürk Havalimanı’nda komite üyelerini uğurlayan Hasan Arat, Türkiye'nin iyi bir hazırlık çalışması yaptığını bunu da IOC değerlendirme heyetine gösterdiğini söyledi.

İstanbul ve Türkiye adına, heyetin yaptığı 4 günlük incelemenin iyi geçtiğini ifade eden Arat, “Bu teknik bir çalışmaydı. Başta Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız olmak üzere çok önemli mesajlar verildi.

Halkımızın, iş adamlarımızın sivil toplum kuruluşlarının, gönüllü gençlerin büyük spor küplerinin desteği Son derece etkili oldu. İstanbul Son düzlüğe diğer adaylarla beraber girdi diyebiliriz. Önemli bir teknik çalışmayı başarıyla tamamladı. Bundan Sonra artık Son ana kadar aynı titizlikle çalışmamız gerekiyor. Bu seyahatin başarılı geçmesi bizi etkilemeyecektir. Biz bunu zaten yapmak zorundaydık. Aynı özen ve dikkatle Son saniyeye kadar çalışmalarımızı sürdürmeliyiz. Bu neticede bir oy gerektiren bir çalışma. Bu oyları aldığınız taktirde bu ödülü alıyorsunuz. Bu ödülde de gümüş madalya yok tek madalya var. Bizim hedefimiz Son final anında bu ödülü almak. Çalışmalarımızı tüm titizlikle sürdürüyoruz.” dedi.

'HEYET ÇOK MEMNUN KALDI' Heyetin incelemeler sırasında çok memnun kaldığını ifade eden Arat,Türkiye’nin ve şehrin Son 10 yıldaki çok önemli gelişmelerini yerinde görme fırsatı bulduklarını kaydetti.

Arat, “Olimpiyat stadına Türk halkı metroyla gitmeden kendileri ilk metro denemesini yaptı. Bunlar önemli sürprizlerdi. tabi en önemlisi de İstanbul’un dayanılmaz büyüsü olan tek şehirde bir olimpiyatların iki kıtada aynı zamanda yapılacak olması. Bizim en önemli planlarımızdan biri buydu. Çalışmalarımız bugünden itibaren aynı hızla devam edecek.” diye konuştu.

Asya ve Avrupa’da aynı anda oyunlar oynanmasının heyeti çok etkilediğini dile getiren Hasan Arat sözlerini şöyle tamamladı: “Bu proje büyüleyici algılanıyor. Bu dünyada bir ilk olacak olimpiyat tarihinde bir ilk olacak. Bu bölgede ilk defa olimpiyatlar yapılacak. Türkiye bölgenin lider ve örnek ülkesi. Türkiye belgeyi yaptığı her işte çok etkileyen bir ülke. Türkiye’de olimpiyatların yapılması bölge ülkelerinde çok ciddi etkileri yapacağına kendileri de bizzat görmüş oldular.”