Didier Zokora: Antalyaspor Maçını Kazanmak İçin Ne Gerekiyorsa Yapacağız

Trabzonsporlu futbolcu Didier Zokora, bu hafta ligde Medical Park Antalyaspor ile yapacakları maçı kazanmak için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Fildişi Sahilli futbolcu, şuana kadar kaybettikleri puanlar nedeniyle Antalyaspor maçının çok daha önemli hale geldiğini vurguladı. Bu kayıpları nedeniyle alt sıralardaki takımların kendilerine yaklaştığını ifade eden Zokora, “Bu hafta çok belirleyici bir maç yapacağız. Kalan tüm maçlar çok önemli hale geldi. Bu sezon ciddi devamlılık sorunu yaşadık. Hepimiz bu maçın öneminin farkındayız ve pazar günü kazanmak için ne gerekiyorsa hepsini yapacağız.” dedi.

Böylesine zor durumlarda taraftar desteğinin çok önemli olduğuna dikkat çeken tecrübeli futbolcu, “Özellikle iç sahada tüm avantajımızı kullanmak için büyük bir desteğe ihtiyacımız var. Onları hayal kırıklığına uğrattığımızın farkındayız. Çünkü devamlılık yakalayamadık." diyerek şunları söyledi:"Ben de Afrika Uluslar Kupası'ndan dönüşte iyi performans gösteremedim. Dönem dönem sakat ve eksik oyuncular oldu. Bir çok neden sıralayabilirsiniz ama taraftar açısından baktığınızda onlara hak vermemek mümkün değil. Bir hayal kırıklığı yaşıyorlar ve bu durumun altından kalkmamızı bekliyorlar. Onların bizimle birlikte olmaları ve verecekleri destek çok önemli. Onların da desteği ile pazar günü kazanmaya çalışacağız.''

Zokora, maçlardaki agresif tavırları ve gördüğü kartlarla ilgili bir soruya da, “Takımın lig sıralamasında bulunduğu durumun bunda çok büyük bir etkisi var. Çünkü takımda işler oylunda gitmediğinde bu benim üzerinde çok büyük bir baskı oluşturuyor ve bu ister istemez maça da yansıyor.” cevabını verdi.En az Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş kadar kaliteli bir oyuncu grubuna sahip olduklarını dile getiren Fildişi Sahilli futbolcu, “İlk aklıma gelenler Halil, Alanzinho, Adrian, Volkan, bütün bu isimler çok yetenekli, üst düzey oyuncular ama ortada bir gerçek var ki bu sezon üst üste maç kazanma konusunda çok ciddi sorunlar yaşadık." diyerek sözlerine şöyle devam etti:"Bu ister istemez beraberinde öz güven problemi getirdi ve bundan kaynaklanan problemleri hala yaşıyoruz. Neredeyse nisan ayına geldik ama öz güven konusunda bu sorun devam ediyor. Çünkü üst üste maçlar kazanamadık. Sezonu kurtarmak için geriye kalan periyotta elimizden geleni yapacağız. Önümüzdeki sezon takım dinamiğinin, ruhunun çok daha güçlü, kuvvetli olduğu durumda hepiniz göreceksiniz ki çok daha iyi işler yapacak bu takım. Çünkü en az rakipler kadar oyuncu kalitemiz var."“SEZONU KURTARMANIN YOLU KUPADAN GEÇİYOR”Ligdeki konumları nedeniyle Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanmanın kendileri için çok daha önemli hale geldiğine de dikkat çeken Zokora, “Çünkü sezonu kurtarmanın yolu zaten oradan geçiyor." diyerek sözlerini şöyle tamamladı:"Eğer Ziraat Türkiye Kupası'nı alırsak hem sezonu kurtarmış olacağız hem önümüzdeki sezon Avrupa kupalarına katılma hakkı elde etmiş olacağız. Ligi göz ardı etmiyorum. Lig başlı başına önemli bir hedeftir ama kupayı kazanmak bizim için öncelikli hale geldi."