Bisiklette ‘Tur 2013’ün Basın Tanıtımı Yapıldı

Bu yıl 49.’su gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu (Tur 2013) basın tanıtımı, Antalya’nın Alanya ilçesinde yapıldı.

Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, bu yılki turun sloganını ‘turkuaz rekabet’ olarak açıkladı.

Alanya Belediye Başkanlığı binası toplantı salonunda gerçekleştirilen organizasyona Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ve spor gazetecileri katıldı.

Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, yaptığı konuşmada işlerinin sadece organizasyon düzenlemek değil; aynı zamanda sporcu yetiştirmek olduğunu dile getirdi. Dünyada ve Avrupa’da yapılan bisiklet yarışlarında dereceler elde eden sporcular yetiştirdiklerinin altını çizen Emin Müftüoğlu, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu sayesinde de Türkiye'de bisiklet kullanımının arttığını ifade etti.

Müftüoğlu, turun bu yılki sloganını da ‘turkuaz rekabet’ olarak açıklarken, TUR 2013’ün 25 takım 200 sporcuyla geçen seneki formatında devam edeceğini kaydetti.

TURA YENİ ETAP EKLENDİBu arada Alanya'dan İstanbul'a toplam bin 204 kilometrelik 49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’na, 21 – 28 Nisan tarihlerinde; Alanya, Antalya, Elmalı, Göcek, Marmaris, Bodrum, Selçuk, Kuşadası, İzmir ve İstanbul ev sahipliği yapacak. TUR’un yeni etabı olarak rotaya dahil edilen Bodrum-Selçuk etabı sonunda bisikletçiler Meryem Ana Tepesi’ne tırmanacak. BASIN MENSUPLARI GELENEKSEL ‘BASIN TURU’NDA YARIŞTIBelediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Emin Müftüoğlu’nun kardeşi üst klasman grubu hakemlerinden Kuddusi Müftüoğlu ve Mustafa Kamil Abitoğlu ile basın mensuplarının yer aldığı 5 kilometrelik, geleneksel ‘bisiklet turu’ yapıldı. Dereceye girenlere ödüllerini Hasan Sipahioğlu ve Emin Müftüoğlu verdi. Alanya yerel basınından Erkan Uysal birinci, Kanal 24 televizyonundan Mahmut Portakal ikinci Eurosport’tan Berkem Ceylan da üçüncü oldu. İlk 3’te yer alan basın mensubuna da Salcano marka bisiklet hediye edildi. Bu arada ödül töreninin ardından BMX Bisiklet Parkuru’nun açılışı yapıldı. Antalya’da kamp yapan Çek Cumhuriyeti Milli Takımı bisikletçilerinin parkurda yaptığı turu, Sipahioğlu ve Emin Müftüoğlu da protokol tribününden izledi.