Kılıç: “bütün Gücümüzle İstanbul’un Adaylığını Destekliyoruz”

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), İstanbul’un da aday olduğu 2020 Olimpiyatları değerlendirmesinin son gününde Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, “Hükümetin bütün kademeleri ve finansman kaynakları İstanbul’un adaylığını destekleyecek” dedi.

Four Seasons Otel’de gerçekleştirilen toplantıda Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye Milli Olimpik Komitesi Başkanı Yavuz Kocaömer, İstanbul 2020 Adaylık Komitesi Başkanı Hasan Arat, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener, açıklamalarda bulundu.

BAKAN KILIÇ: “BÜYÜK BİR EKONOMİK GÜCE SAHİBİZ”

İstanbul’un en önemli artılarından birinin siyasal istikrar ve ekonomiye dayalı istikrar süreci olduğuna vurgu yapan Bakan Kılıç, “Türkiye bugün güçlenen ekonomisiyle, gelişme sürecini tamamlayan ve büyüklerle kıyasıya yarışa giren ekonomik yapısıyla büyük bir ekonomik dinamizmin adresi olan bir ülke konumunda. Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) raporlarına göre ekonomisi dünyanın en hızlı büyüyen ülkeleri arasında ikinci, Avrupa bölgesinin ise birincisi konumunda. Türk ekonomisinin gücü olimpiyat oyunları sürecinde İstanbul'un arkasında olacaktır. İstanbul’un sermayesi, İstanbul’u olimpiyat kenti olarak görmek istiyor. Henüz adaylık sürecinde büyük sermaye grupları sponsorluklarını ortaya koymak suretiyle adaylık bütçemizin yarıdan fazlasını karşılayacak bir ekonomik birikimi üreterek komitemize teslim ettiler” açıklamalarında bulundu.

“BAŞKA ADRESLERDE YAŞANAN SORUNLARIN, TÜRKİYE’DE HİÇBİR ŞEKİLDE YAŞANMAYACAĞININ SÖZÜNÜ VERDİK”

Bakan Suat Kılıç, İstanbul’un 2020 Olimpiyatlarına hazırlıkları sırasında Olimpiyat Komitesi tarafından değerlendiren konular adına da ince eleyip sık dokuduklarını belirterek, “Başka yerlerde yaşanan problemlerden biz de dolaylı olarak haberdar oluyoruz. Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) bu yönde çok özen ve dikkatle hareket etiğinin farkındayız. Bundan dolayı çok özenli bir çalışma sürdürdük. Çizdirdiğimiz bütün projeler ve finansman kaynaklarımız konusunda çok hassas bir süreci takip ettik. Yine garanti ettiğimiz hususların dikkatli bir şekilde gerçekleştirilmesine yönelik sektörün birinci yöneticilerini sunumlarda hazır bulundurduk. Dolayısıyla başka adreslerde yaşandığından söz edilen sorunların Türkiye açısından hiçbir şekilde söz konusu olmayacağının güvencesini biz heyete verdik” diye konuştu.

TOPBAŞ: “2020 İÇİN ÇOK HEYECANLIYIM”

2020 Olimpiyatlarını ülkemizde gerçekleştirip İstanbul’un tarihi geçmişiyle bütün dünyaya haykırmak istediklerini dile getiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Adaylık süreci çok uzun soluklu. Bu süreçte de desteği olan herkese çok teşekkür ederim. Gerçekten dünyanın merkezi özelliği taşıyan kıtaların buluştuğu bir başka kente nasip olmayan özelliğe sahip ve bu kadar tarihi geçmişi barındıran bir kentten dünyaya 2020'yi haykırmak istiyoruz. Burada bu konuda en heyecanlı birisiyim. Yani Sayın Başbakanımızın kendi belediye başkanlığı döneminde bu meşaleyi burada ateşlemek istediği dönemdeki heyecanı inşallah bize nasip olacak ve beraberce bunu başaracağız” şeklinde konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş olimpiyatlara ev sahipliği yapıp bu gururu doyasıya yaşamak istediklerini sözlerine ekledi.

İstanbul’un 2020 Olimpiyatları’na adaylık sürecini değerlendirmek için ülkemizde olan Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin temasları bugün yapılan toplantıyla sona erdi .

Kaynak: İHA