Futsal Euro 2014 7. Grup Elemeleri Erzurum’da Başladı

UEFA tarafından düzenlen Futsal (Salon Futbolu) EURO 2014 7. Grup maçları Erzurum’da başladı.

Grupta ilk maç Türkiye ile Slovenya arasında yapıldı. Türkiye karşılaşmadan 5 -3 mağlup ayrıldı. Milli Takım bir sonraki maçını yarın İngiltere’yle yapacak. Türkiye’nin gollerini 13. dakikada Cem Keskin, 19. dakikada Yasin Erdal kaydetti.

Slovenyalı oyuncu Gasper Vrhovec’ın 22. dakikada kalesine atığı gol ile Türkiye’ye üçüncü golü kazandırdı. Slovenya’nın gollerini ise 9. Dakikada İgor Osredkar, 10 ve. 25. dakikada Benjamin Melink, 24 ve 34. dakikada Kristjan Čujec kaydetti.

Türk taraftarlar, Erzurum 3000’lik Buz Pateni Salonu'nda gerçekleşen karşılaşmaya büyük ilgi gösterdi. Çeşitli tezahüratlar yapan taraftarlar maç boyunca takımı yalnız bırakmadı. Maç sonrasında basın toplantısı düzenleyene Türk Milli Takımı’nın Teknik Direktörü Ömer Kaner, ilk kez böyle bir seyirci desteği ile maça çıktıklarını söyledi.

Bu durumun oyunculara olumsuz yansıdığını belirten Kaner, “Oyuncularımız bu kadar taraftar karşısında oynayınca biraz heyecanlandı. Ancak bu turnuvada başarılı olup gruptan çıkmak istiyoruz. Bunun için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.” dedi.

Günün diğer karşılaşması Ukrayna ile İngiltere arasında yapılıyor. Yarın, 17.00’da Türkiye ile İngiltere, 19.30’da ise Slovenya ile Ukrayna karşılaşacak. 30 Mart’taki maç programı ise 17.30 İngiltere – Slovenya, 20.00 Ukrayna –Türkiye şekline olacak. Gruptan birinci olarak çıkan takım direkt olarak Futsal EURO 2014’e katılacak.