Ziya Doğan: “trabzonspor’da Sıkıntı Hocada Değil”

Beşiktaş’ın 110. Yaşını kutlamak üzere Yalova Beşiktaşlılar Derneği’nin davetlisi olarak Yalova’ya gelen Trabzonspor’un eski çalıştırıcısı Ziya Doğan, “Trabzonspor’da sıkıntı hocada değil” dedi.Doğan Galatasaray ve Fenerbahçe’nin önümüzdeki günlerde puan kayıplarına uğrayabileceğine de dikkat çekti.

Trabzonspor eski Teknik Direktörü Ziya Doğan Yalova’da Beşiktaşlılar Derneği tarafından düzenlenen geceye katıldı.

Burada yaptığı açıklamada bazı takımlardan çalıştırıcılık yönünde teklifler aldığını dile getiren Doğan, “Süper Lig ve PTT 1. Ligden bazı takımları çalıştırmak için teklifler alıyorum. Ancak ben hatıra binaen son dönemlerde insanları kırmamak adına kendimi feda ettim. İnsanların bendeki gönül bağı çok önemli. Ama bunu kamuoyu çok iyi değerlendirmedi. Çalıştığım takımlarda ekonomi sıfır noktasında. Sadece Diyarbakır’da devre arasına kadar harcadığımız para 1.5 trilyondu. Bu da üzüm yemek istemeyen bağcıyı dövmek isteyenler için fırsattı. Bu fırsatı vermemek için bu dönemde gelen tekliflerin hiçbirini kabul etmedim. Ben kendi kalitemi biliyorum. Her ne kadar bazıları yok saysa bile ben böyle düşünüyorum. Ve bu iş hatır işiyle olmuyor. Kendime dedim ki zarar veriyorum. Üzüm yemek istemeyenlere bağcıyı dövmek isteyenlere fırsat veriyorum. O yüzden takım çalıştırmadım. Yeni sezonda gelen teklifleri mutlaka değerlendireceğim. Ama bu tür geçmişte ki hataları tekrarlamayacağım. İnanmadığım hedefi olmayan bir yer olursa gitmem ki böyle bir teklifte geldi gitmedim” dedi.

“GALATASARAY ŞAMPİYONLUK YARIŞINDA 1 ADIM ÖNDE”
Ligdeki durum hakkında da değerlendirmelerde bulunan Ziya Doğan, Galatasaray’ın şampiyonluk yarışında 1 adım önde olduğunu dile getirdi. Ancak Galatasaray ve Fenerbahçe’nin Avrupa’da oynadığı maçlarda yıprandığına ve bunun da puan kayıplarını beraberinde getirebileceğine dikkat çeken Doğan, “3 büyük takımın arasında her ne kadar Beşiktaş gerideymiş gibi görünse de, 3 puanlık sistemde iki maç kazandığında rakip iki maç kaybettiğinde avantajlı duruma geçiyorsun. Beşiktaş’ın ligdeki rakipleri Avrupa da mücadele ediyor. Avrupa liginde yıpranıyorlar. Beşiktaş hem Avrupa liginde hem de Türkiye Kupasında mücadele etmediği için daha avantajlı durumda. Net bir isim veremiyorum ama 3 takımdan biri mutlu sona ulaşacak. Çünkü yüksek seviyede müsabakalar oynayacak hem Galatasaray hem de Fenerbahçe. Bu tür müsabakalarda mutlaka puan kaybı olur. Beşiktaş’ta kalan maçlarını kaybetmediği taktirde şampiyon olmaması için hiçbir engel yok. Ama görüntü itibariyle liderliğini sürdüren Galatasaray şampiyonlukta bir adım önde” diye konuştu.

“TRABZONSPOR’DA SIKINTI HOCA’DA DEĞİL”
Bir dönem çalıştırıcılığını yaptığı Trabzonspor’un içinde bulunduğu durumu da yorumlayan Doğa, “Trabzonspor’un içinde bulunduğu durumla alakalı çok fazla konuşmak istemiyorum. Orada sıkıntı hocalarda değil. Camiada inanılmaz bir güç var. Ayrıca taraftar gücü de var. Fakat bu sevdayı yanlış bilgilerle oyalıyorlar. O halk gerçekleri bilmiyor. Bildikleri zaman mutlaka müdahale edeceklerdir. İnsanlar doğru olan şeyleri, sağlam kaynaklardan öğrenmeli camiada sıkıntılar var. Bu sıkıntıları beni söylemem doğru değil. Çok seviyorlarsa incelerler ve bulurlar” diyerek sözlerini noktaladı .

Kaynak: İHA