Yıldız Bayan Milli Takım Sorumlu Antrenörü Çınar'dan Açıklama

Türkiye Boks Federasyonu Yıldız Bayan Boks Milli Takımı sorumlu Antrenörü Ahmet Çınar, milli takımdan şampiyon sporcu çıkarma mücadelesi içinde olduklarını söyledi.

Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yıldız Bayan Boks Milli Takımı'nın, oldukça yoğun bir sene geçireceğini belirterek, takımın dünya ve Avrupa şampiyonalarına katılacaklarını ifade etti.

İlk hazırlık kampını, Türkiye Boks Federasyonu'na ait Kastamonu Kadı Dağı Kamp Merkezi'nde yapacaklarını dile getiren Çınar, ilerleyen kamp yerlerini, müsabakaların oynanacağı yere ve iklim şartlarına göre belirleyeceklerini kaydetti.

Boksta çıtayı yükseltmeyi amaçladıklarını vurgulayan Çınar, ''Öncelikli sorumluluğum, Yıldız Bayan Türk Milli Takımı'nı en üst seviyeye getirmek. Milli takımdan, şampiyon sporcu çıkarabilme mücadelesi içerisindeyiz. Hedefimiz Dünya ve Avrupa Şampiyonaları'nda, Dünya ve Avrupa şampiyonu sporcu çıkarmak'' diye konuştu.

Milli sporcu Sümeyye Kesikoğlu'nun, Isparta'da yapılan Yıldız Bayanlar Türkiye Şampiyonası'nda 50 kiloda Türkiye birincisi olduğunu hatırlatan Çınar, ''Şampiyon olmak kolay olmadı. Bir yıl boyunca aksatmadan antrenmanlar yaptık. Bunun da karşılığını aldım. Elbette bu da yetmeyecek, hedefim dünya şampiyonluğu'' ifadesini kullandı.

Kaynak: AA