Türkiye, Macaristan Karşısında Galibiyet Arıyor

2014 Dünya Kupası Grup Elemeleri'nde Türkiye, kendi sahasında Macaristan karşısında puan arıyor.

Cuma günü deplasmanda Andorra'yı 2-0 mağlup ederek 6 puanını çıkaran A Milliler, Macaristan maçını kazanarak gruptan çıkma yolunda şansını ilerleyen maçlara taşımak istiyor. Grubun diğer önemli maçında Romanya kendi sahasında Hollanda ile oynayacak. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda Macaristan’ı ağırlayacak Türkiye, beraberlikte dahi gruptan çıkma şansını zora sokabilir. Andorra galibiyeti ile ikincilik yolunda yeniden ümitlenen ay yıldızlılar, bu maçı kazandığında Macaristan ile puan farkını 1’e indirecek. Grubun diğer maçında Hollanda deplasmanda Romanya'yı yenmesi halinde Türkiye, Romanya ve Macaristan ile arasındaki puan farkını bire indirecek. Bu sonuçlar çıktığı takdirde Türkiye, grupta ikinci olabilmek için yeniden yarışın içinde yer alacak. Grup liderlerinin finallere doğrudan kalacağı elemelerde, en iyi 8 grup 2.’sinin oynayacağı play-off sonrasında 4 takım daha Dünya Kupası’na katılma hakkı kazanacak.

A MİLLİ TAKIMIN 503. MAÇI
A Milli Futbol Takımı, Macaristan karşısında tarihindeki 503. maçına çıkacak. Ay-yıldızlı ekip 90 yıllık tarihinde şimdiye kadar oynadığı 502 maçta 181 galibiyet, 117 beraberlik ve 204 mağlubiyet alırken, bu karşılaşmalarda attığı 649 gole karşılık, kalesinde 748 gol gördü. Milliler, Macaristan ile 14. kez karşı karşıya gelecek. Ay-yıldızlı ekibimiz, Macaristan ile şimdiye kadar oynadığı 8'i özel, 5'i resmi olan 13 karşılaşmada 4 galibiyet, 1 beraberlik alırken, 8 kez de rakibine yenildi. Milliler bu karşılaşmalarda attığı 16 gole karşılık, kalesinde 30 gol gördü.

TAKIM KADROLARI

Stat: Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Milorad Mazic, Milovan Ristic, Dalibor Djurdjevic (Sırbistan Futbol Federasyonu)

Türkiye: Onur, Gökhan Gönül, Semih Kaya, Bekir İrtegün, Hasan Ali Kaldırım, Alper Potuk, Selçuk İnan, Nuri Şahin, Arda Turan, Umut Bulut, Burak Yılmaz,

Macaristan: Gabor Kiraly, Vilmos Vanczak, Tamas Kadar, Balazs Dzsudzsak, Jozsef Varga, Adam Szalai, Vladimir Koman, Adam Pinter, Norbert Meszaros, Tamas Hajnal, Zsolt Korcsmar .