Löw’ün Forvetsiz Sistemi Kabul Gördü

Almanya’nın Kazakistan’ı deplasmanda 3-0 yendiği maçta teknik direktör Joachim Löw, yeni bir sistem denedi.

Löw, Mario Götze’yi gizli forvet olarak sahaya sürdü ve bu taktiği büyük beğeni topladı.Almanya Milli Takımı, İspanya’nın yıllardır oynadığı ve başarılı olduğu forvetsiz oyun sistemini takıma oturtmaya çalışıyor. İlk olarak hazırlık maçında Fransa karşısında ikinci yarıda deneyen ve güçlü rakibini yıllar sonra devirmeyi başaran Almanya, son Kazakistan maçında da forvetsiz çıkarak sahadan 3-0 galip ayrılmasını bildi.Bu maçta teknik direktör Joachim Löw, sahaya ofansif orta saha ağırlıklı bir kadroyla çıkarken, ilk 11’de doğrudan forvet hattında oynayan bir oyuncuya yer vermedi. Mario Götze’yi gizli forvet olarak sahaya sürdü ve bu oyunuyla da büyük beğeni topladı.Almanların başarılı çalıştırıcısı Löw’ün, Almanya’nın son yıllarda Miroslav Klose’den başka golcü oyuncu çıkartamaması ve bu oyuncunun da artık yaşlanması nedeniyle böyle bir sistem arayışına gitmesine sebep olduğu belirtildi. Panzerlerin diğer bir gol silahı Mario Gomez ise bu sezonki performansıyla ilk 11’de oynaması zor gözüküyor.ÖZİL: BİRÇOK FARKLI SİSTEMDE OYNAYABİLİYORUZLöw’ün forvetsiz oyun sistemine ilk olumlu tepki Almanya'nın Türk yıldızı Mesut Özil’den geldi. Kazakistan deplasmanında yaptığı iki güzel asistle görevini fazlasıyla yapan Özil, çok yönlü bir takım olmalarının kendilerine büyük bir avantaj sağladığını söyledi.

Real Madrid'de de ortaya koyduğu performansla takdir toplayan yıldız futbolcu, “Birçok farklı sistemde oynayabiliyor olmamız büyük avantaj. Bir sonraki maçta nasıl oynayacağımızı merakla bekliyorum.” diyerek hocasına destek verdi.BALLACK: SANTRFORLARI TERCİH EDERİMAlmanya Milli Takımı’nın eski kaptanı Michael Ballack ise forvetsiz oyunun takımın ruhuna aykırı olduğu görüşünde. Ballack, “Ben hâlâ gerçek santrforları beğenen bir kişiyim. Bence Miroslav Klose ve Mario Gomez oynamaya devam etmeli. Futbol artık daha akıcı oynanıyor. Ama topu ceza sahasına soktuğunuzda işi bitirmeyi bilen birine ihtiyacınız var.” şeklinde konuştu.

Buna karşın Kazakistan karşısında sergilenen oyunu beğenen Ballack, “Takımın yeni sisteme çabuk uyum sağladığını görmek güzel. Bu artık geçmişe göre çok daha fazla kaliteli oyuncuya sahip olduğumuzun bir göstergesi.” ifadelerini kullandı.KAZAKİSTAN MAÇINI ÖZKAHYA YÖNETECEKAlmanya Milli Takımı’nın Dünya Kupası Elemeleri C Grubu 6. maçında Kazakistan’ı bu kez evinde ağırlayacak. Almanya, 22 Mart Cuma günü deplasmanda oynadığı karşılaşmayı 3-0 kazanmıştı. Nürnberg Grundig Stadı’nda yarın saat 20.45’te başlayacak karşılaşmayı Türk hakem Halis Özkahya yönetecek. Özkahya’nın yardımcılıklarını Mehmet Cem Satman ve Volkan Narinç’in yapacağı müsabakanın dördüncü hakemi ise Mete Kalkavan olacak.SCHWEİNSTEİGER KART CEZALISITürk kökenli futbolcular, Mesut Özil ve İlkay Gündoğan’ın ilk 11’de yer alacağı maçta kart cezalısı Bastian Schweinsteiger forma giyemeyecek. Karşılaşmada kart cezası sona eren Marco Reus, takımdaki yerini alabilecek.