İoc Komisyonu, Fenerbahçe Ülker Arena ve Şükrü Saracoğlu Stadı’nı Gezdi

IOC Komisyonu, Fenerbahçe Ülker Arena ve Şükrü Saracoğlu Stadı’nı gezdi

2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nı düzenlemeye aday kentlerden biri olan İstanbul’daki incelemelerini sürdüren Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Değerlendirme Komisyonu, Fenerbahçe tesisleri olan Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena ve Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nı gezdi.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener ve İstanbul 2020 Adaylık Komitesi Başkanı Hasan Arat eşliğinde ilk olarak Ataşehir’deki Fenerbahçe Ülker Sports Arena’da incelemelerde bulunan IOC Değerlendirme Komisyonu’nu salon girişinde Genel Sekreter Talat Yılmaz, Basketboldan Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Semih Özsoy, Kulüp CEO’su Hasan Hakkı Yılmaz, eski yöneticilerden Ali Koç, Fenerbahçe Basketbol Şubesi Genel Koordinatörü Kemal Dinçer ve Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı'nın Kaptanı Ömer Onan karşıladı.Fenerbahçe Ülker Arena’daki gezi sırasında Türkiye Kadın Voleybol Milli Takımı da IOC Başkan Yardımcısı Craig Reedie başkanlığındaki komisyonun üyelerine eşlik etti. Milliler, imzaladıkları formayı Craig Reedie’ye hediye etti. Burada kendilerine bir sunum yapılan değerlendirme komisyonu üyeleri, ardından Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’na geldi.

KOMİSYON ÜYELERİNİ BAŞKAN AZİZ YILDIRIM KARŞILADI
Uğur Erdener, Hasan Arat ve Ali Koç eşliğindeki komisyon üyelerini Saracoğlu Stadı’nın protokol girişinde Başkan Aziz Yıldırım, Genel Sekreter Talat Yılmaz, Kulüp CEO’su Hasan Hakkı Yılmaz, yöneticiler Deniz Tolga Aytöre, Hakan Dinçay, Yalçın Haker, Yasemin Merçil, Semih Özsoy, Sportif Direktör ve Teknik Sorumlu Aykut Kocaman, Fenerbahçe Gençlik Geliştirme Program Sorumlusu Şenol Çorlu, Fenerbahçe Atletizm Şubesi Kaptanı Fikret Çetinkaya ve 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda 1500 Metre Kadınlarda gümüş madalya kazanan Fenerbahçe Kulübü'nün sporcusu Gamze Bulut ile diğer kulüp yetkilileri karşıladı.Komisyon Üyelerine üzerinde isimleri yazılı ‘Çubuklu Forma’ hediye edildi. Protokol girişinden direk olarak Fenerbahçe soyunma odasına giden Değerlendirme Komisyonu üyelerini burada da Profesyonel Futbol Takımı Kaptanı Emre Belözoğlu, İsviçreli oyuncu Reto Ziegler ve Profesyonel Futbol Takımı'nın İdari Menajeri Hasan Çetinkaya karşıladı. Soyunma odasında komisyon üyelerini bir başka sürpriz daha bekliyordu. Her bir komisyon üyesinin adının yazdığı, 13 adet '12 Numaralı Çubuklu’ forma, odadaki askılara asılmış vaziyette üyeleri bekliyordu.Üyeler Fair-Play ödüllü gençlerle Saracoğlu’nun çimleri üzerinde futbol oynadı. Formaları sırtlarına geçiren IOC Değerlendirme Komisyonu Üyeleri ardından Saracoğlu’nun çimlerine çıktı. Burada üyeleri Dünya Gençlik Fair Play Ödülü’ne layık görülen Fenerbahçe U15 Futbol Takımı'nın oyuncu ve teknik ekibi karşıladı. U15 Futbol Takımı'nın tüm oyuncuları ve teknik ekibiyle tek tek tanışan komisyon üyeleri, oyuncuların getirdiği futbol toplarını da tek tek imzaladı. Saha ortasındaki toplu fotoğraf çekiminin ardından, U15 Takımı'nın oyuncuları Komisyon Başkanı Craig Reedie ve diğer bazı üyelerle Saracoğlu’nun çimleri üzerinde kısa bir süre futbol oynadı ve karşılıklı paslaştı. Tesisler hakkında bilgiler alan IOC Değerlendirme Komisyonu Üyeleri, daha sonra Saracoğlu’ndan ayrıldı.