Arda Turan ve Abdullah Avcı'dan Macaristan maçı yorumu

A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı ve milli takımın yıldızı Arda Turan , Macaristan beraberliği değerlendirdi.

2014 Dünya Kupası Grup Elemeleri'nde Türkiye'nin Macaristan ile 1-1 berabere kaldığı karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısına katılan Abdullah Avcı, 'Takım içinde konuştuğumuz senaryoları saha içinde uyguladık. Pozisyon üretme, bunları değerlendirememe, öne geçip, rakibin etkili olduğu duran toptan ve dalgınlıktan beraberlik golünü yedik. Bazen herşeyi yaparsan golü atamazsın, golü yeriz. Bugün maçı kazanıp yukarıya yapışmak istiyorduk. Çok ufakta olsa şansımız vardı. Ancak şansımız çok azaldı. Bu şansımızı sonuna kadar zorlayacağız ve mücadele edeceğiz.' diye konuştu.

Bir gazetecinin 'Gruptan çıkma şansımız tamamen bitti mi ?' sorusuna ise Avcı, şu cevabı verdi: 'Aslında saha içinde bugün yanlış yaptığımız birşey yoktu. Girilen pozisyonlarımız var bunları değerlendiremedik. İlk yarıda bir gol atsak veyahut galibiyet golünün ardından hemen beraberlik golünü yemesek oyun daha farklı şekilde seyredecekti. Şu anda gruptan çok azda olsa çıkma şansımız var. Şu anda kalan 4 maçı kazanmaktan başka şansımız yok. Bugün 9 puana ulaşsak belki işimiz biraz daha rahat olabilirdi.' Abdullah Avcı, karşılaşmanın bitiminde Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in soyunma odasına geldiğini ifade ederek, 'Bize iyi mücadele ettiniz. Tebrik ederiz. Canınızı sıkmayın deyip odadan ayrıldı.' diye konuştu.

Bir gazetecinin 'Bu beraberliğin ardından size büyük eleştiriler olacaktır. Bunlara dayanabilecek misiniz ? İstifanız gündeme gelebilir mi?' sorusuna genç teknik adam, şunları kaydetti: 'Ben oynamış olduğum Macaristan maçının yorumunu yaptım. Bugün oynanan oyunun güzelliklerini çocukların verdiği emeğe saygısızlık olur. Ben istifa gibi bir durum olacaksa bunu başkan ve yönetimle oturur konuşurum. '

TÜRK HALKINDAN ÖZÜR DİLİYORUM


'Bunun şanssızlıkla ilgisi yok, bu becerisizlik. Tüm Türkiye halkından özür diliyoruz. Gerçekten çok üzgünüz. Semih Kaya'nın hatasına gelene kadar daha ne maçlarda ne hatalarımız vardı. Futbolda böyle hatalar olur. Semih'i de yıpratmak doğru değil. Bu sonucun sorumluları futbolculardır. Bireysel olarak şu anda yıkılmış durumdayım. 1.5 senelik Milli Takım dönemini boşa harcadık ' ifadelerini kullandı.