Arda Turan: Kendi Sahanda Maçları Kazanamazsan Dünya Kupasına Gidemezsin

A Milli Futbol Takımı’nın Atletico Madridli futbolcusu Arda Turan, Macaristan karşısında alınan beraberlikte sorumluluğun kendilerine ait olduğunu belirterek, “Kendi sahanızda maçları kazanamıyorsanız dünya kupasına gidemezsiniz.” dedi.

2014 Dünya Kupası elemelerinde Macaristan’la İstanbul’da 1 – 1 berabere kalan A Milli Futbol Takımı’nda takım kaptanı Arda Turan, maçın ardından açıklamalarda bulundu.Arda Turan, “Kendi sahanızda maçları kazanamıyorsanız dünya kupasına gidemezsiniz. Her zaman dediğim gibi sorumlular, biz futbolcularız. Çok üzgünüm söyleyecek bir şey yok.” diye konuştu.

Bir muhabirin milli takımın Macaristan karşısında şanssız olduğunu söylemesi üzerine yıldız futbolcu, “Şanssızlıkla alakası yok; becerisizlik. Kalenin ağzındaki topu gol yapamıyorsunuz; gol yaptığımızda da kalemizde gol gördük. Türk halkından özür diliyorum.” şeklinde konuştu.

Macaristan’ın beraberlik golünde Semih’in yaptığı hata ile ilgili olarak da Arda Turan, sözlerini şöyle tamamladı: Futbol bir takım oyunu böyle hatalar olur. Semih, bu ülkenin yetiştirdiği en önemli oyunculardan biri. İnşallah bundan sonra daha dikkat eder. Semih’e gelene kadar da kaç tane maç oynadık. Şu anda 1 buçuk yıllık bir milli takım zamanını boşa atmış durumdayız. Bireysel olarak yıkılmış durumdayım.”