Nebioğlu Beldesinde Futbol Kulübü Kuruldu

Zonguldak’ın Çaycuma İlçesine bağlı Nebioğlu Beldesinde yeni kurulan “Nebioğlu Gençlik Spor Kulübü”nün kulüp binası törenle hizmete girdi.

Nebioğlu beldesindeki açılış törenine Nebioğlu Belde Belediye Başkanı Ertan Aydoğan, Gökçebey Belediye Başkanı Zeki Kılınçarslan, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, AK Parti Çaycuma İlçe Başkanı Bünyamin Bostancı, CHP İl Başkan Yardımcısı Hakkı Güney, CHP Çaycuma İlçe Başkanı Umut Başoğlu, Çaycuma Muhtarlar Derneği Başkanı Cemil Usluer, AK Parti Perşembe Belde Başkanı Vedat Emeksiz, Nebioğlu Belde Başkanı Özkan Ertuğrul, CHP Perşembe Belde Başkanı İsmail Hakkı Durdu ve Nebioğlu Belde Başkanı Sezgin Ertuğrul da katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende Nebioğlu Gençlik Spor Kulübü Başkanı Ahmet Özkütük açılış konuşması yaptı.

Spor kulüplerinin parti ayrımı yapılmaksızın her kesimin desteklemesi gerektiğine vurgu yapan Nebioğlu Belediye Başkanı Ertan Aydoğan, Nebioğlu’nda kendi ayakları üzerine basabilen ve kendisi mücadele edebilen bir gençlik olmasını istediklerini söyledi.

Başkan Aydoğan, “Beldemizde bir eksiğimiz vardı. Gençlerimiz sokaklarda boşu boşuna gezmek suretiyle birçok kötü alışkanlıklara alet olma noktasına kadar gelmiştir. Böyle bir atmosfer içerisinde bizim içimizde bulunan bazı arkadaşlarımız, bu boşu boşluğu hissederek Nebioğlu’na Gençlik ve Spor Kulübü Derneği kurmak için belli bir mücadele içine girdiler. Biz belediye olarak bu konuya yaklaşımımız iyi olmuştur; benim istediğim Nebioğlu’ndaki bu tür Sivil Toplum Örgütlerinin yönetim kurulunun homojen değil, heterojen bir yapıya sahip olmasıdır. Yani belirli bir siyasi grubu mensup insanlardan oluşan bir yönetim kurulu değil bütün siyasi partilerden bir yönetim kurulu oluştuğu takdirde Nebioğlu’nun kalkınmasında ve gelişmesinde bunun katkı vereceği inancını taşıyarak, arkadaşlarımıza hep bunu önerdim. İstediğimiz şey Nebioğlu’nda kendi ayakları üzerine basabilen ve kendisi mücadele edebilen bir gençlik olsu istiyoruz. Bu gençlik Nebioğlu’nun geleceğine yön versin” dedi.

Parti olarak üzerine düşen görevi ve desteği vereceklerini ifade eden AKP İlçe Başkanı Bünyamin Bostancı, emeği geçenlere teşekkür etti

Bostancı, “Bu gençlerimizi yetiştirmek hepimizin boynumuzun borcudur. Bir spor olarak evrensel olduğu ve evrensellik kattığı için onları burada sosyal faaliyetleri ile birlikte ne kadar çok eğitebilirsek, kendilerini bu spor camiasında takım ruhunu aşılayabilirsek, o kadar çok faydalı gençler olacaktır. Çocuklarımız bu ülkenin teminatıdır ve geleceğidir. Onları en güzel şekilde burada yetiştirilerek de burada arkadaşlarımız güzel bir iş yapmışlardır. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”dedi.

Yeni kurulan spor kulübünün yönetim kurulu adına konuşma yapan CHP İlçe Başkanı Umut Başoğlu, yeni spor kulübüne başarılar diledi. Başoğlu; “Bugün gerçekten bu anlamlı günde aranızda olmaktan bende onurluyum, çünkü Nebioğlu Spor Kulübü meşruluk kazanıyor. Belediye Başkanımıza ve arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Nebioğlu Spor Kulübümüze Belediye’nin altına tahsis etmiş ve arkadaşlarımıza özveriyle ve dayanışma ile omuz omuza mücadeleleriyle kulüp binasını oldukça kaliteli, yaşanabilir ve spor kulübümüze yakışır bir hale getirmişler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Nebioğlu Gençlik Spor Kulübü’nün kulüp binası açılış kurdelesi ortaklaşa olarak kesildi. Kulüp binasını gezen davetliler Nebioğlu Gençlik Spor Kulübü’nün formalarıyla hatıra fotoğrafı çektirdiler .

Kaynak: İHA