Macaristan, Hazırlıklarını Tamamladı

2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu’nda Türkiye ile karşılaşacak Macaristan’ın teknik direktörü Sandor Egervari, Türkiye karşısında iyi bir sonuç almak istediklerini söyledi.

Maçın oynanacağı FB Şükrü Saracoğlu Stadı’nda basın toplantısı düzenleyen Macaristan Teknik Direktörü Sandor Egervari, yarın ki maçta grupta birbirine yakın iki takımın mücadelesinin olacağını söyledi.

Egervari, ikincilik yarışı için çok önemli bir maç oynayacaklarını belirterek, “Umarız güzel bir karşılaşma olur. Romanya karşısında ne yazık ki maç bittikten sonra gol yedik ve berabere kaldık ama takım içindeki güçlü atmosfer bu üzüntüyü yıktı. Şu anda İstanbul'a moralli ve motivasyonlu geldik” dedi.

Egervari, yarın maçta sahaya süreceği kadroyla ilgili olarak da, “11'i maçtan önce şekillendireceğim. Bugünkü idmana da bağlı bu tabii ki. Bir kaç pozisyonda değişikliğe gidebiliriz. Rakibimizin de oyuncuları kişisel becerileri çok yüksek. Kadroyu ona göre de şekillendireceğiz. Oyunu ona göre de şekillendireceğiz” diye konuştu.

Türkiye’nin oyuncu kadrosu ile ilgili soru üzerine de Egervari, “Tabii ki inceliyorum ve görüyorum. Zaten bizim elimizde de böyle bir program var. Avrupa'nın her yerinde oyuncuların istatistiklerine bakabiliyoruz. Ben de bu istatistiklere bakarak, rakibimizin kişisel becerileri çok iyi oyuncuları olduğunu söyledim ve buna göre savunmamızı ayarlayacağız” şeklinde konuştu.

Egervari, bir soru üzerine, Türkiye gibi kendileri için de bu maçın çok önemli olduğunu kaydederek, “İkincilik mücadelesini derinden etkileyecek bir maç. Biz buna 6 puanlık bir karşılaşma olarak bakıyoruz. Türkiye'nin galibiyet alma zorunluluğu var. Ancak bizde böyle bir zorunluluk yok. Biz buradan puanla dönmek istiyoruz. Tabii puanlar alsak daha iyi olur. Elimizden geldiğince Türkiye'nin işini zorlaştırmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Romanya karşılaşmasında, son dakikada 2 puanı kaybettiklerini hatırlatan Egervari, “2 puanı bir şekilde telafi etmek istiyoruz. Böyle güçlü bir Türk takımı karşısında büyük bir motivasyon ve büyük bir başarıyla galibiyete ve sürprize imza atılır. Biz de bu sürprizi gerçekleştirmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Macar oyuncu Imre Szabics ise İstanbul'a ilk defa gelmediğini, Strum Graz'da forma giydiği yıllarda, Galatasaray'a karşı Şampiyonlar Ligi mücadelesi yaptığını hatırlatarak, “Atmosfer gerçekten harikaydı. Yine aynı atmosferi bekliyoruz. Biliyoruz ki çok zorlu bir karşılaşma olacak. Ancak elimizden gelen her şeyi yaparak Macaristan'a puan ve puanlarla dönmek istiyoruz. Romanya'ya karşı iyi bir mücadele ortaya koyduk. Aslında talihsiz ve basit hatalar vardı. Neredeyse Romanya tek pozisyonda iki gol attı, tabii ki çok üzgünüz. Ama bu performans, bu maç için ümit verdi. Bu maçta puan ve puanlar alabileceğimizi düşündürdü” şeklinde konuştu.

MACARLAR HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI Macaristan Milli Takımı, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'ndaki altıncı maçında FB Şükrü Saracoğlu Stadı’nda Türkiye ile oynayacağı maçın hazırlıklarını tamamladı. Antrenmanın ilk 15 dakikası basın mensuplarına açık yapıldı. Antrenmanın bu bölümünde Macar oyuncular ısınma hareketleri ve topla çeşitli çalışmalar gerçekleştirildi.

Kaynak: İHA