Kasımpaşaspor Futbolcularına Filiz Performans Desteği

Filiz Makarna, Kulüpler Birliği Vakfı ile birlikte kısa bir süre önce kamuoyu ile paylaştığı proje çerçevesinde kulüplerle buluşmaya devam ediyor.

Filiz Makarna, Kasımpaşa Spor Kulübü ve Chernomorets Burgas takımı teknik kadrosu, futbolcuları, sağlık ve beslenme ekibiyle bir araya geldi.

Türkiye Süper Lig Profesyonel Futbol Kulüpleri Vakfı resmi makarna sponsoru olan Filiz Makarna, geliştirilen proje çerçevesinde futbolcuların dengeli ve sağlıklı beslenmesine katkı sağlamak amacıyla özel ürünü Filiz Performans ile futbolculara ihtiyacı olan enerjinin yanı sıra, zenginleştirilmiş özel ürünüyle ihtiyaç duyulan vitamin ve minerallerin de takviye sağlayacağı ileri sürüldü.

Kulüpler Birliği ile birlikte hayata geçirilen proje dâhilinde Kasımpaşa Spor Kulübü’nü tesislerinde ziyaret eden Filiz Makarna yetkilileri, hem sporcularla ve teknik heyetle hem de sağlık ve beslenme ekibiyle bir araya gelerek görüş alış verişinde bulundu. Kasımpaşaspor’un liglere verilen arada Bulgaristan’ın Chernomorets Burgas takımı ile yaptığı hazırlık karşılaşmasından sonra gerçekleştirilen partiye tüm Kasımpaşaspor ve Chernomorets Burgas takımı futbolcuları ile teknik heyet katıldı.

Kasımpaşaspor diyetisyen ve aşçılarına sporcu beslenmesi ve makarnanın önemi konulu bilgilerin aktarımının ardından tüm futbolcular, Barilla Türkiye’nin şeflerinin makarnalarını tatma imkanı buldu.Kasımpaşaspor ziyaretinde görüşlerini aktaran Barilla Türkiye, Orta Doğu ve Afrika'dan Sorumlu Bölge Direktörü Güneş Karababa makarnanın özellikle sporcu beslenmesinde önemli bir yeri olduğunun altını çizerek, "Akdeniz beslenme modelinin en önemli unsurlarından birisi olan makarna son derece sağlıklı bir besin. Ancak ne yazık ki ülkemizde makarnanın şişmanlattığı yönünde yanlış bir algı var." dedi.

Bu noktada toplumu doğru bilgilendirme çabası içerisinde olduklarını da belirten Karababa, "Makarna 7’den 77’ye herkesin sevdiği bir ürün olmanın yanında, bugün dünyada sporcu beslenmesi denince akla ilk gelen gıdalardan birisi aynı zamanda. Biz, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sporcular ve spor yapan insanların iyi beslenmesi için çalışıyoruz." diyerek sözlerini şöyle tamamladı:"Bu amaçla, Türkiye’de en üst düzey kulüplerin bir araya geldikleri çatı örgütü olan Kulüpler Birliği ile ortak bir projeye imza attık. Bu proje çerçevesinde, Spor Toto Süper Lig’de yer alan takımlarımızın sporcularını Filiz Performans ile destekliyoruz. Bir yandan Birlik üyelerine her ay ürün desteği sağlarken diğer yandan kulüplerdeki yetkililere sporcu beslenmesi ve makarnanın rolü ile ilgili güncel teknik bilgi ve gelişmeleri de aktararak tüm birikimimizle kulüplere katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Bu işbirliği çerçevesinde bu sezon Kasımpaşa Spor Kulübü’nün sporcuları, teknik adamları ve yetkilileriyle bir araya geldik. Bu sezon Süper Lig’deki tüm kulüplerle bir araya gelerek bu çalışmayı sürdüreceğiz."

MAKARNA VE SPORCU BESLENMESİ

Makarnanın spor yapanlar için tercih edilebilecek ideal gıdalardan biri olduğu da iddia edildi. Günlük beslenmenin yanında, yarışma öncesinde de doğru şekilde tüketilirse yararlı olabilecek bir besin olduğu belirtildi.Özellikle sporcular tarafından, enerji kaynağı olarak değerlendirilen makarnanın içerdiği karbonhidratlar, kaslar tarafından yağlara oranla dört kat daha hızlı kullanıldıkları için, acil enerjiye ihtiyaç duyulan anlarda da çok önemli denildi.