Feyyaz Uçar: Maç Kazandıracak Pozisyonları Yakalamak Sevindirici

Portekiz’i 2 – 1 mağlup eden U20 Milli Futbol Takımı'nda teknik direktör Feyyaz Uçar, özellikle karşılaşmanın ilk yarısında maçı kazanabilecek pozisyonlar yakalamalarının kendileri adına sevindirici olduğunu söyledi.

BJK İnönü Stadı’nda oynanan hazırlık karşılaşmasının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Feyyaz Uçar, "İlk yarıdaki oyundan memnunuz. Bir maçı kazanabilecek net pozisyonları yakalamamız bizim için sevindirici. Rakip ikinci yarı 2 – 0’a tepki olarak biraz daha istekli oynadı. Biz de topu ayağımızda tutamadığımız için onlara gol şansı verdik." dedi.

Maç takvimi yoğunluğu nedeniyle fazla hazırlık müsabakası yapamadıklarını dile getiren Uçar, "Kulüplerimiz genelde oyuncularını, ihtiyaçları oldukları için yollama taraftarı olmuyorlar. Milli takım arasından yararlanarak Spor Toto Süper Lig’de oynayan oyuncularımızdan faydalanmak istedik." ifadelerini kullandı.Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenecek FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nın kuralarının yarın çekileceğinin hatırlatılması üzerine Feyyaz Uçar, şöyle konuştu: "Öncelikle hedefimiz kuradan sonra oluşacak gruptan çıkmak. Gruptan çıktıktan sonra da her maça final olarak bakmak istiyoruz. Hedef de göstermek istemiyorum. Kırılgan bir oyuncu grubuna sahibiz yaş itibariyle.” Ay – yıldızlıların savunma oyuncusu Abdulkerim Bardakçı ise şampiyona öncesinde birkaç hazırlık maçlarının kaldığını kaydederek, "Portekiz maçı da onlardan biri, bugün iyi oynayarak kendimizi göstermek istedik Feyyaz hocamıza. Bunu da yaptığımızı düşünüyorum. İyi bir takımız. Yarın da kura çekiliyor; inşallah iyi bir gruba düşeriz." diye konuştu.