Tolunay Kafkas: Sadece İşimize ve Kazanmaya Kilitlenmeliyiz

Trabzonspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, demoralize olmadan yola devam etmeleri ve sadece kazanmaya kilitlenmeleri gerektiğini söyledi.

Büyük takımların zaman zaman inişli çıkışlı grafikler çizebileceğini belirtin genç teknik adam, önemli olanın bu durumun üstesinden gelebilecek dirayet ve kararlılığı gösterebilmek olduğunu vurguladı. Tolunay Kafkas, Trabzonspor Dergisi’nin bu ayki sayında yer alan yazısında, takım olarak içinde bulundukları durumu bir an önce aşmaları gerektiğini çok iyi bildiklerini kaydetti.

Ligde daha üst seviyeye yükselmenin ve daha fazla puan toplayabilmenin arayışı içerisinde olduklarını kaleme alan genç teknik adam, “Yaşadığımız gelişmeler karşısında çabuk demoralize olmadan yola devam etmeli, sadece işimize ve kazanmaya kilitlenmeliyiz. Şunu çok iyi biliyoruz ki. Trabzonsporumuz'un en büyük gücü siz değerli taraftarları ve renklerimize tutkuyla bağlı insanlarıdır. Takım için geçmişte bu şehrin insanı olmayıp burayı sahiplenen futbolcular gibi bir anlayış geliştirmeliyiz. Futboldaki tek değeri ekonomik kazanımlar olmaktan kurtarmalıyız. Farklı hevesler olayın içine katmalıyız.” dedi.

Büyük takımların zaman zaman inişli çıkışlı grafikler çizebileceğini ifade eden Kafkas, önemli olanın bu durumun üstesinden gelebilecek dirayet ve kararlılığı gösterebilmek olduğunu vurguladı. Takım olma yolunda bazı aşamalar geçirdiklerini anlatan Tolunay Kafkas, sezon sonuna kadar kalan süreyi müsabaka müsabaka değerlendireceklerini dile getirdi.

Genç hoca, istedikleri hamleyi yapma adına taraftarların reaksiyonlarının da fazlasıyla önemsediklerine dikkat çekti. Kafkas, bordo-mavili taraftarlara şöyle seslendi:
“Kalan haftalarda tribünlere gelerek bizi desteklemeniz, oyuncularımıza sahip çıkmanız, istediğimiz seviyeye gelmemizde ön ayak olacaktır. Uzun bir yola çıktığımız doğrudur. Her geçen gün daha iyiye ulaşmanın arayışı içersindeyiz. Takıma oynatmak istediğimiz oyun anlayışının tam anlamıyla oturması için biraz daha zaman gerekli. İyi çalışıyoruz, böyle devam edeceğiz ve takımımızı çok daha olumlu yerlere taşıyacağız."Gerçek Trabzonspor ruhunu canlandırmak için burada olduklarının altını çizen Tolunay Kafkas, bu doğrultuda ne gerekiyorsa yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini vurguladı. Bu noktada futbolculara da büyük görevler düştüğüne vurgu yapan Kafkas, sözlerini şöyle tamamladı:
“Onlar da Trabzonspor'un büyük bir camia olduğunu kavramalılar. Kaybetmek de kazanmak da birer alışkanlıktır. Biz kazanmayı alışkanlık haline getirmeliyiz. Çünkü takımımızın misyonu bunu gerektiriyor.”