Osman Özköylü: Oyuncularım Kazanmak İçin Her Şeyini Ortaya Koydu

Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, Çaykur Rizespor karşısında aldıkları mağlubiyete hem üzüldüklerini hem de sevindiklerini ifade ederek, “Öncelikle kazanmamız gerekin bir maçı kaybettik.

Üzgünüz. Ama futbolcularım aslanlar gibi sahada mücadele etti. Bu mücadele beni sevindirdi.” dedi.

Osman Özköylü, Çaykur Rizespor karşısında 1-0 kaybedilen maç sonrasındaki değerlendirmesinde sert tepki gösterdi. “Böyle bir maçtan sonra ne diyebiliriz” şeklinde konuşmasına başlayan Özköylü, “Hem üzüntülüyüm hem sevinçliyim. Her şeyini kazanmak için ortaya koyan bir takımdık. Rizespor çok şanslı biz ise şanssız idik. Futbolun adaleti bizden yana değildi. Bu kadar iyi oynarken bu maçı kaybetmekten üzüntülüyüz. Gerçekten biz şampiyonuz. Mükemmel bir oyun düşünen ve her şeyini ortaya koyan bir takım var. Sezon bittiğinde süper lige çıkan ilk takım biz olacağız. Futbolcu arkadaşlarımı oynadıkları futboldan dolayı kutluyor ve gurur duyuyorum. Üzüldük ama bugün bazı şeyleri kazandığımız düşünüyorum. Bundan hiç şüphemiz olmadı.” dedi.

Özköylü, şehrin takıma olan güveni ve inancının tam olması için puan farkını açmaları gerektiği yönündeki bir soruya tepki göstererek, “Bu mağlubiyet bizi şampiyonluk yolunda bir adım geriye götürmedi. İnanmamız için ille de 7-8 puan farkı mı gerekiyor. 10 puan fark mı gerekiyor. Biz şu an Rize’den 3, Manisa’dan 5 puan öndeyiz. Bu takım çıkacak. Rizesporun ilk yarı sonunda harcadığı para bizim sezon boyunca harcadığı para boyutunda. Ama bu takım, bu oyuncular bizi şampiyonluğa götürüyor.” diye konuştu.

Erciyessporlu futbolcu Emre Öztürk, maça iyi ve baskılı başladıklarını belirterek, “Şanssız bir gol yedik. Mücadelemiz üst seviyede idi ama istediğimizi sonucu alamadık. Şampiyonluk yolunda devam ediyoruz. 7 maçtan iyi sonuç alıp şampiyon olacağız.” dedi.

Veysel Aksu, iki takım içinde önemli maç oynadığını ama rakibin kazandığını dile getirdi. Rizespor’un şanslı olduğunu ifade ederek, takım olarak çok iyi performans ortaya koyduklarını, Her Şeye Rağmen şampiyon olacaklarını dile getirdi. ÇAYKUR RİZESPOR GALİBİYETE SEVİNDİ Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Mustafa Denizli, oyunun büyük bir bölümünde cömert davrandıklarını belirterek, şöyle konuştu: “Oyunun büyük bir bölümünde, kopartmamız gereken bölümünde cömert tüccar gibi davrandık. Erciyessporun kendi sahasında bu kadar pozisyon bulup da harcarsak son dakikalardaki bu stres olur. Çaykur Rizespor iyi defans yapabiliyor. Panik atakta yaşıyor. İkinci yarıda sakin ve akıllı olabilseydik daha iyi skor çıkabilir. Erciyesspor’un bizden daha rahat bir puan avantajı var. Bizim öyle bir avantajımız yoktu. Tersi olsa bizim için kara tablo çıkmayacak. Ama bizim gibi bir rakip bulamayacaktı. İşler böyle gitmeyecek, değişecek. Grafikten memnunum. Futbolcu profilleri oyuncular üzerinde etkili oldu. Biz bu fırsatları değerlendiremezsek 9 maç kaybetmeyen bir takıma karşı elde ettiğin sonucu korumakta iyi. Futbolcularım iyi bir mücadele örneği verdiler. Kaleyi iyi kapattılar. Karambol yaşamak normal. Farkı artıracak pozisyonlar vardı ama olmadı. Söylenecek fazla bir şey yok. Rakiplerimizin bizden daha zorlu mücadeleleri var. Ama bizde puan kaybetmemek niyetindeyiz. Aşağıda daha net sonuç çıkar ama üstlerde arapsaçı olur. Önümüzdeki son derece önemli 7 hafta var.” Rizesporlu Murat Sözgelmez, çok iyi bir futbol ortaya koyduklarının söylenemeyeceğini belirterek, “Üç puan kazandığımız için çok önemliydi bu maç. Adanaspor ve Karşıyaka maçlarını da kazanırsak bu üç puan daha çok önem kazanacak. Bu maçları da kazanıp üstlerdeki yerimizi çok daha sağlamlaştırmamız gerekiyor.” dedi.

Maçtaki tek golün sahibi Cumali Bişi, uzun bir süredir forma giymediğini hatırlatarak, “Bunu sıkıntı etmedim. Hocam bana forma vereceğini söylediğinde bu kadar önemli maçta görev almak ve Gol atmak çok önemliydi. Bunu unutmayacağım.” diye konuştu.