Mehmet Topal'ın Eşi Selda Topal'dan Örnek Davranış

Fenerbahçeli futbolcu Mehmet Topal'ın eşi Selda Topal, Türk Böbrek Vakfı'na (TBV) 5 diyaliz makinesi bağışlandı.

Selda Topal’ın ‘İsimsiz’ adlı şiir kitabı ile futbol camiasının verdiği destekle TBV’ye 5 diyaliz makinesi bağışlandı.

Makinelerin tesliminin yapıldığı ve Türk Böbrek Vakfı Konferans Salonu'nda düzenlenen törene, Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, sarı-lacivertli futbolcu Mehmet Topal ile eşi Selda Topal, Türkiye Futbol Federasyonu eski başkanlarından merhum Hasan Doğan'ın eşi Aysel Doğan, ASL hastalığı sonucu hayatını kaybeden eski milli futbolcu Sedat Balkanlı'ın eşi Şükran Balkanlı, Fenerbahçe'nin efsane futbolcularından Lefter Küçükandonyadis'in torunu Özlem Katmer katıldı.

Törende konuşan Türkiye Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, altmış bin kişinin diyaliz makinelerinde hayatına devam ettiğini belirterek, “Tanrı böbreği öyle bir yaratmış ki, bunun tam anlamında imitasyonu mümkün değil. Bir makine altı kişinin hayatını idame ettiriyor. Diyaliz çok önemli esas hedefte böbrek nakli” dedi

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise, devletin kendi imkanlarıyla sorunlara yetişmesinin mümkün olmadığı kaydederek, insanlara ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

SELDA TOPAL: “DESTEK VEREN HERKESE BİNLERCE KEZ TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Tören sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplandıran sarı-lacivertli futbolcu Mehmet Topal’ın eşi Selda Topal, spor camiasının bu projeye çok duyarlı davrandığının altını çizerek, “Bu projeye başladığımız zaman bu kadar özel hale geleceğini tahmin ediyorum. Spor camiasının çok duyarlı olduğunu biliyorum. Özel destekler alarak, özel bir boyuta ulaşacağını tahmin edebiliyordum. Destek veren herkese binlerce kez teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu

MEHMET TOPAL: “BU ORGANİZASYON TAMAMEN EŞİMİN FİKRİYDİ”

Fenerbahçeli futbolcu Mehmet Topal ise, diyaliz makinelerinin alımında emeği geçen eşi Selda Topal'a teşekkür ederek, “Bu organizasyon için çok büyük bir emek sarf etti. Bize sadece onun yanında olmak düştü. Birçok hastaya umut ışığı olacak bir makine. Spor camiasında önemli büyüklerimizin isimlerini de vermemiz gerekliydi. Bu organizasyon tamamen eşimin fikriydi. Kendisine sonsuz teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA