Grekoromen Güreşçilerimiz, Şampiyonaya Altınla Başladı

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te devam eden Avrupa Güreş şampiyonasında mindere çıkan grekoromencilerimiz, bugün mücadele ettikleri dört sıklette bir altın iki de bronz madalya kazandı.

120 kiloda mücadele eden grekoromen güreşin Son yıllardaki yıldız isimlerinden Rıza Kayaalp ilk turda Azeri, ikinci turda Gürcü rakiplerini yendikten Sonra yarı finalde Gürcü rakibi ile karşılaştı. Bu maçı da kazanan güreşçimiz finale yükselme başarısı gösterdi. Dünya ve Avrupa şampiyonu güreşçimiz Ali Rıza Kayaalp finalde Ukraynalı güreşçi ile karşı karşıya geldi. Güreşçimiz karşılaşmanın ilk başlarından itibaren oyunda ağırlığını hissettirdi ve ilk devreyi 2-0 önde kapattı. Güreşçimiz ikinci devreye kontrollü başladı.

Ardından yaptığı oyunlar bu devreyi de 1-0 alarak mücadeleden 2-0 galip ayrılarak üçüncü kez Avrupa şampiyonluğunu kazandı. Rıza Kayaalp daha önce 2010 ve 2012 yıllarında Avrupa şampiyonu olmuştu. 55 kiloda mücadele eden Fatih Üçüncü Avrupa üçüncüsü olarak bronz madalya kazandı. Üçüncü, ilk turda Gürcü rakibini yendikten Sonra ikinci turda Azeri rakibine yenilerek altın madalya şansını kaybetti. Ancak güreşçimiz Azeri güreşçinin finale yükselmesi üzerine kurallar gereği repesaj maçları yapmaya hak kazandı.
Milli güreşçi, repesajdaki ilk maçında Sırp rakibini yendikten Sonra bronz madalya mücadelesi için Moldovalı güreşçi ile karşı karşıya geldi. Güreşçimiz bu müsabakada rakibini 2-0 yenerek Avrupa üçüncüsü olarak bronz madalya kazandı. 96 kiloda mücadele eden Cenk İldem de bronz madalya kazanan isimlerimizden biri oldu. İldem, ilk turda Litvanyalı rakibini ikinci turda ise Rus rakiplerini yendikten Sonra Ermeni güreşçiye yenildi. Güreşçimiz Ermeni güreşçinin finale kalması üzerine Fatih Üçüncü gibi repesaj maçı yapmaya hak kazandı.
İldem repesajdaki ilk maçında Gürcü rakibini yendikten Sonra üçüncülük maçında Azeri güreşçi ile mücadele etme hakkı kazandı. Güreşçimiz bu maçı 2-1 alarak Avrupa üçüncüsü oldu.

Bu arada bugün mindere çıkan güreşçilerimizden 60 kiloda Rahman Bilici ise ilk turda Ukraynalı güreşçiye yenildi ve elendi. Güreşlere yarın diğer sıkletlerdeki mücadelelerle devam edilecek .