Avrupa Şampiyonu Taha Akgül Yurda Döndü

Gürcistan'ta devam eden Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Türkiye, erkekler serbest stilde birer altın, gümüş ve bronz, bayanlarda da tek bronz madalyayla yurda döndü.

Gürcistan'ın Başkenti Tiflis'te gerçekleştirilen şampiyonada Ay-yıldızlılar erkekler serbest stil 120 kiloda altın madalya kazanan Taha Akgül, 55 kiloda bronz madalya kazanan Sezer Akgül, Münir Recep Aktaş (60), Hakkı Ceylan (84) ve kafile üyeleri, Esenboğa Havalimanı'nda Türk bayrakları ve çiçeklerle karşılandı.

Gürcistan'ta devam eden Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Türkiye, erkekler serbest stilde birer altın, gümüş ve bronz, bayanlarda da tek bronz madalyayla yurda döndü. Serbest Güreş Milli Takım Teknik Direktörü Yüksel Şanlı, havalimanında yaptığı açıklamada, "Memleketimize ülkemize böyle bir şampiyonluk getirdiğimiz için çok mutluyuz. Bu şampiyonlukların giderek artacağına inanıyoruz. Akdeniz Oyunları'nda da takım halinde şampiyon olmak istiyoruz. Arkasından Macaristan'daki dünya şampiyonasında ilk üç içerisinde yer almayı istiyoruz" dedi

Kaynak: İHA