Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Avcı Açıklaması

FIFA 2014 Dünya Kupası Elemeleri Grubu'nda deplasmanda Andorra'yı 2-0 yenen Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Abdullah Avcı, ''Averaj için daha farklı galip gelebilirdik ama olmadı'' dedi.

Avcı, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, fiziki şartlardan ve zeminden dert yanarak, bu sebeplerle maça sıkıntılı başladıklarını belirtti.

Rakibin sert oynadığına değinen Avcı, ''Andorra, Türkiye'nin oyun anlayışını bozmaya yönelik oynadı. Gol atsak da bu değişmedi. Gollerden sonra ikinci yarı 4-5 net gol pozisyonunu değerlendiremedik. Grubumuzda averaj için daha farklı galip gelebilirdik ama olmadı'' diye konuştu.

Avcı, milli futbolcuların kazanma arzularından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şöyle konuştu:

''Bu maçı galibiyet olarak bir kenara koyacağız ama artık Macaristan maçını düşünüyoruz. Andorra maçında beni hayal kırıklığına uğratan herhangi bir futbolcum olmadı. Ancak rakip ceza sahasına daha fazla gidip, daha fazla gol atmamız gerektiğini düşünüyorum. Macaristan maçı Andorra maçından farklı olacaktır.''

Bu arada, A Milli Futbol Takımı, maçın ardından sahada kalarak rejenerasyon antrenmanı yaptı. Milli kafile, yarın TSİ 16.30'da Barcelona'dan Türkiye'ye hareket edecek.

-Andorra cephesi-

Andorra Milli Takımı Teknik Direktörü Jesus Luis Alvarez de Eulate ise maça iyi bir başlangıç yaptıklarını ancak devamını getiremediklerini söyledi.

Türkiye'nin çok kaliteli bir takım olduğunu vurgulayan Eulate, ''Boşluk bulduklarında gol atacaklarını biliyorduk ve öyle de oldu. Türkiye, özellikle hücumda çok kuvvetli. Dünya Kupası'na gidebilmek için matematiksel olarak şansı var ve her türlü takıma sorun yaratabilecek bir Türkiye mevcut'' ifadelerini kullandı.

Muhabir: Şenhan Bolelli / Halil İbrahim Avşar

Yayıncı: Erdem Gültekin

Kaynak: AA