Mehmet Terzi: 'dopingle İlgili Federasyonumuza Hiçbir Resmi Yazı Gelmemiştir'

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Milli sporcular Aslı Çakır, Nevin Yanıt ve Gülcan Mıngır'ın doping kullandığına dair Türkiye Atletizm Federasyonu'na hiçbir resmi yazının gelmediğini ifade ederek, "Bizim böyle bir şeyden haberimiz yok.

Zaten Uluslararası Atletizm Federasyonu (IAAF) böyle bir açıklama yapamaz. Dava bitene kadar böyle bir açıklama yaparsa suç işlemiş olur" dedi.

İçel'de yerel bir televizyonda canlı yayına konuğu olan Başkan Mehmet Terzi, bazı gazetelerde ve internet sitelerinde Milli sporcular Aslı Çakır Alptekin, Nevit Yanıt ve Gülcan Mıngır'ın doping kullandığı yönünde yer alan haberlerle ilgili açıklamalarda bulundu

Bugüne kadar Aslı Çakır Alptekin, Nevit Yanıt ve Gülcan Mıngır ile ilgili Türkiye Atletizm Federasyonu'na hiçbir resmi yazının gelmediğini vurgulayan Terzi, "Bizim bilgimizde yoktur. IAAF’ın 17. atlette madde yakaladığı ya da böyle biyolojik pasaporttan soruşturma açtığı ile ilgili bazı haberler vardı. Belki oralardan alınan bir kaynak olabilir bu haberler ama bize gelen hiçbir yazı yok. IAAF zaten böyle bir açıklama yapamaz. Dava bitmeden böyle bir açıklama yaparsa suç işlemiş olur" şeklinde konuştu.

"KAYNAĞIN AÇIKLANMASINI İSTİYORUZ" Biyolojik pasaporttan veya madde kullanımından dolayı bir sporcu yakalandıysa bu sporcuların isim listelerinin öncelikle kendilerine geldiğini belirten Terzi, "Sporcudan önce bunun savunması istenir. Sporcuya böyle böyle sende bu tür sıkıntı var denir. Sporcu da bunun savunmasını yapar ve IAAF’ya gönderir. IAAF eğer bu savunmayı kabul ederse dava açılmaz. Ama kabul edilmese sporcunun davasını IAAF adına hangi ülkeden sporcu yakalandıysa ya da öyle bir sorunu varsa o ülkenin disiplin kurulu davayı görür. Yani IAAF adına da ülkemizde bizim disiplin kurulumuz davayı görür. Ancak herhangi bir yazı yok. Dava da yok. Yani bu çıkan haberlerin kaynağı neredir bilmiyorum ama kaynağın açıklanmasını istiyorum" ifadelerini kullandı. "BU HABERİN ÇIKIŞ TARİHİNİ MANİDAR BULUYORUM" 'Sporcular kullanmıştır veya kullanmamıştır' diye bir sözü hiç kimsenin şu aşamada söyleyemeyeceğine vurgu yapan Terzi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kanıt varsa, bize gelen bir şey varsa sporcunun davasının sonuna kadar ne federasyon olarak ne de biz bir şey söyleyebiliriz. Bu haberin çıkış tarihini manidar buluyorum. Çünkü 2020 Olimpiyatları için Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nden delegeler gelecek. Ama ne IAAF nede Uluslararası Anti Doping Ajansı (WADA) böyle bir bilgiyi gazeteye veya internet sitesine vermesi mümkün değil. Bir sporcum bunu yaptıysa o cezasını alır. Bugüne kadar da o kararlılığımız devam etmiştir. Haksız rekabete biz karşıyız. Bu diğer ülkelerde de aynı ama biz daha çok önem veriyoruz. "

Kaynak: İHA