Çaydeğirmeni’nde İzcileri Etkinlikleri Devam Ediyor

İspanya, Romanya, Lituanya, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Malta ve Türkiye’den dünya izcileri bir hafta süre ile Çaydeğirmeni’nde kampa girdiler.

Zonguldak’ın Çaydeğirmeni Beldesinde bir araya gelen dünya izciler düzenledikleri etkinliklerle belde ve çevre halkının ilgisini çekmeye devam ediyor. Dünya kültürlerinin birbirini tanıması, dünyada dostluk ve barışın hakim olması amacıyla Çaydeğirmeni’nde buluşan dünya izcileri düzenledikleri kültür geceleriyle ülkelerini ve yöresel yiyecek, içeceklerini tanıtırken, diğer yandan sergiledikleri danslarıyla Çaydeğirmeni’nde şenlik havası yaşatıyorlar.

Belediye Kültür salonunda düzenlenen etkinliklerden yabancı ülke kültürlerini tanımaktan memnun olduklarını dile getiren vatandaşlar,’’Yabancı ülkelerin insanlarını beldemizde görmek ve misafir etmek Son derece sevindirici bir durum. Belde halkı olarak bizde bu tür projeler ile değişik ülkelerin kültürlerini ve insanlarını tanıma fırsatı bularak bilgi sahibi oluyoruz. İzcilerin düzenlemiş olduğu kültürlerini tanıtım gecelerine katılarak hoşça vakit geçiriyoruz. Bize bu imkanları sunan proje sahiplerine ve Belediye Başkanımız Satılmış Gebeş’e teşekkür ediyoruz” dediler .

Kaynak: İHA