Avcı: “19 Kasım’da Play-off Oynamayı Düşünüyoruz”

A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Play-off’a kalmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Antrenmandan önce Milli Takım’ın kaldığı Andorra Park Hotel’de defans oyuncusu Bekir İrtegün ile bir basın toplantısı düzenleyen teknik direktör Abdullah Avcı sözlerine Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’nde çeyrek finale kalan Galatasaray ve Fenerbahçe ile Avrupa’daki takımları ile kupalarda devam eden oyuncuları tebrik ederek başladı ve şöyle devam etti: “Yola çıktığımız pazartesi gününden itibaren planlığımız programı tamamen uygulamaya devam ediyoruz. Grup ve oyuncularla yaptığımız birebir toplantılar son derece olumlu. Tüm oyuncular ve teknik ekip bu 2 maç ve 6 puana odaklandı. Bunu gerçekleştirip eylül ayında yukarıdaki rakiplerimize daha yaklaşıp bu yarışı devam ettirmek ve 19 Kasım 2013’de Play-off’un 2. maçını oynama gibi bir düşüncemiz var. Umarım bu oyuncu grubu ile bunu gerçekleştiririz.” Teknik Direktör Avcı, gelen bir soru üzerine Milli Takım’ın performansı hakkında “2012 yılında, özellikle mayıs ayındaki hazırlık döneminden sonra bizim takımın performansı sağlıklı bir şekilde yukarıya doğru gidiyordu. Aslında resmi müsabakalara da, belki de şu ana kadar oynadığımız en iyi oyun olan Hollanda maçı ile başladık. Romanya ve Macaristan maçları, bizim planlarımızın dışında giden, arzu ve isteğin olduğu ama sonucu cebimize koyamadığımız bir süreç oldu. Futbolun içinde bunlar var. Ama nasıl başladığımız değil nasıl bitirdiğimiz bizim için önemlidir” derken Andora’da maçın oynanacağı stadın küçük olmasının oyuncuları nasıl etkileyeceği hakkında gelen bir soruya da “Evet, stat atmosferinden uzak bir yer ama oyuncu grubumuzun tüm enerjisi sahaya odaklanmak üzerine. Sahanın zemininin iyi olduğunu biliyorum, zemin düzgün olduğu yerde de buna odaklanan ve rakibi ciddiye alan bir Milli Takım izleteceğimize inanıyorum” şeklinde yanıt verdi.

Takıma sakatlıkları nedeniyle katılamayan oyuncular nedeniyle sıkıntı yaşamadıklarını belirten Abdullah Avcı, “13 maçlık periyotta takımın içinde devamlı bulunan oyuncularımız vardı. Onların takımın içinde olması rekabeti arttıracaktı. Bu ayın Türk futbolu adına çok önemli bir ay olması, oyuncularımızın kalitesi ve performanslarının tamamen yukarıda olması ve de en önemlisi benim için grup enerjisi içinde zihinsel olarak kafalarının burada olması ben son derece mutlu ediyor ve kafamda en ufak bir soru işareti yok” yorumunda bulundu.

Kaleci Volkan ve Onur’un formsuzluğu ve Avcı’nın kaledeki tercihinin nasıl olacağı şeklindeki bir soruya ise A Milli Takım teknik direktörü, “Kadrodaki 3 kalecimiz de bizim bulunduğumuz süre içinde değişik zamanlarda görev alan ve şu anda form durumları da iyi olan kaleciler. Şu anda isim söylemenin doğru olmadığını düşünüyorum, 3’ünden birini tercih edeceğiz. 3’ünü de aynı kalitede görüyoruz, tercihimizi kullanacağız” şeklinde yanıt verirken sarı kart cezalısı Hamit’in sakatlığının devam ettiği ancak tedavisinin yoğun bir şekilde sürdüğünü ve Macaristan maçına yetiştirilmeye çalışıldığını belirtti.

Bir gazetecinin kendi 11’ini sayarak Abdullah Avcı’dan yarın sahaya çıkacak ilk 11 hakkında yorum istemesi üzerine A Milli Takımın hocası gülümseyerek “Hayırlı olsun senin 11’in” şeklinde yanıt verdi.

Eskişehirsporlu Erkan Zengin’in İsveç Milli Takımını tercih etmesi üzerine bu oyuncuya Milli davette bulunup bulunmadığı sorulan Avcı, “15 gün evvel, Andora ve Macaristan stratejilerini düşünürken böyle bir oyuncuya ihtiyacımız olabileceğini düşünerek kendisi ile bir telefon görüşmesi yaptım. Kendisinin de çok memnun olduğunu ve babasının da böyle bir tercih yapacağını bana söylemesi üzerine işlemleri başlattık. Bir günde pasaportunu çıkarttık ve dilekçesini FİFA’ya yolladık. Sonrasında böyle bir gelişme oldu, bunun üzerine kendisi ile görüştüm, bana babasının bu şekilde istediğini söyledi.

Bu tercihini son derece anlayışla karşıladık ve Türk Futbol Federasyonu olarak da yazıyı geri alarak genç bir oyuncunun ortada kalmasını izin vermeyerek bu yolu kendisine açmış olduk” dedi.

Milli oyuncu Bekir İrtegün ise “Puan kaybı kesinlikle aklımızın ucundan bile geçmiyor çünkü öyle bir şansımız yok. Yarınki Andora maçından 3 puan ve hiçbir sakatlık yaşamadan ülkemize dönüp içerideki ikinci maça moralli, iyi bir şekilde çıkmak istiyoruz. Belli bir süreden beri kamptayız, saha dışında her şey iyi gidiyor gibi gözüküyor, umarım bu güzelliği saha içerisine de yansıtıp ihtiyacımız olan puanları alırız” açıklamasında bulundu.

Fenerbahçe ve Milli Takım’ın başarılı savunma oyuncusu Bekir İrtegün bu yıl gösterdiği yüksek performansla ilgili gelen bir soruya “Son iki yılda belli bir aşama kat ettiğimi ben de hissediyorum. Bu biraz süreklilikle alakalı bu durum biraz da takım arkadaşlarımın desteği ile. Daha önce de dile getirdiğim gibi savunma oyuncuları, orta saha ve forvet oyuncularının aksine takım arkadaşlarının daha çok desteğine ihtiyaç duyar. İleride oynayan bir oyuncu kötü bir gününde olsa bile bir gol veya bir asistle günü kurtarabilir ve bir sonraki maça moralli çıkabilir ancak bu durum savunma oyuncuları için geçerli değil. Ben bu performansı hem çalışmamla hem de gerek Milli Takım’da gerekse kendi takımındaki arkadaşlarımın desteği ile elde ettim diye düşünüyorum, umarım da böyle devam eder” şeklinde yanıtlarken Milli Takım’daki ortamı, "Bu jenerasyon genç milli takımlardan beri beraber oynayan kişilerden oluşuyor. Şunu söylemeliyiz ki kendi takımlarımızda gösterdiğimiz performansı Milli Takım’da da yansıtmak zorundayız. Galatasaray ve Fenerbahçe nisan ayını gördü Avrupa’da. Türkiye Ligi de futbol kalitesi olarak çok yüksek olmasa da mücadeleye dayalı çok zorlu bir lig olarak devam ediyor, puan farklarının ne kadar az olduğuna herkes şahit. Bunda oyuncuların gösterdiği yüksek özveri ön planda bana göre ve bu özveriyi Ay-Yıldız’lı forma altında da göstermemiz gerektiğini düşünüyorum. Geçen yaz kampında bu özveriyi göstermiştik ancak hangi sebeplerden bilemiyorum ama bunu grup maçlarında pekiştiremedik. Gelinen bu noktada bir an önce aynı fedakarlığı, arzu ve istediği bu forma altında sergileyerek sahaya yansıtmak zorundayız çünkü skorlara ihtiyacımız var” diyerek değerlendirdi. AY-YILDIZLI EKİP HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI A Milli Futbol Takımı, yarın akşam Andora ile yapacağı maçın son çalışmasını yerel saat ile 18.30’da maçın oynanacağı Estadio Comunal Stadı’nda yaptı. 15 dakikası basına açık olan antrenmana cezalı olan Hamit Altıntop katılmazken, boğaz enfeksiyonu geçiren Egemen Korkmaz’ın Barcelona’da hastanede tedavi gördüğü öğrenildi. Egemen’in durumu hakkında bilgi veren A Milli Takım doktoru Metin Ergün Egemen’in durumunun iyi olduğu ve takımı Andora dönüşünde Barcelona’da bekleyeceği belirtti.

Milli Takım’ın yarınki mücadeleye kalede Onur, defansta Gökhan-Bekir-Semih-Hasan Ali, orta sahada Sercan-Nuri-Selçuk-Arda ve ileride Burak-Umut ilk 11’i ile çıkması bekleniyor .

Kaynak: İHA