Mehmet Baykan: 'Akdeniz Oyunları'nda Altın Madalya Kazanan Sporcu 500 Altın Kazanacak'

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, sporcuları iyi noktada, dünya standartlarında yarışır noktaya getirmenin kendilerinin görevi olduğunu ifade ederek, "17. Akdeniz Oyunları'nda da bunu yaptık.

Ödül yönetmeliğinde bir değişiklik yaparak, 17. Akdeniz Oyunları'nda altın madalya kazanan sporcularımıza 100 değil 500 Cumhuriyet altını vereceğiz" dedi.

İçel Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) ile 17. Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörlüğü işbirliğiyle '2012 yılı sporun enleri' ödül töreni düzenlendi.

İçel Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen törene, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, İçel Vali Yardımcısı Ahmet Hikmet Şahin, İçel Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan, 17. Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz, İçel Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç, belediye başkanları ile sporcular katıldı.

Törende konuşan İçel ASKF Başkanı Mithat Ertaş, geleneksel hale getirdiklerin sporun enleri ödül töreninin bu yıl 8.'sini düzenlediklerini söyledi.

Özellikle Akdeniz Oyunları'nın İçel'de yapılacak olmasından dolayı çok şanslı olduklarını belirten Ertaş, "Federasyon alarak bu oyunların hazırlanmasına bütün gayretimizle destek vermeye çalışıyoruz. Amatör sporun birçok sorunlar var. Başta ulaşım, malzeme, tesis ama gerek Sayın Valimizin gerekse yerel yönetimlerin katkıları her geçen gün artarak devam etmektedir. Onun için özellikle 2013 Akdeniz Oyunları'ndan sonra İçel bir spor kenti olacaktır. Yapılacak olan tesislerden daha başarılı sporcular çıkacaktır" diye konuştu

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ise iyi ki ömrünün 25 yıla yaklaşan bir bölümünü amatör sporun içerisinde geçirdiğini vurgulayarak, "Zaman zaman zorlandığımızda, zaman zaman işimizden, aşımızdan sıkıntıya düştüğümüzde, toprak sahalarda, çim sahalarda, havuzlarda sporcularımızla aynı havayı teneffüs ettiğimizdeki mutluluk hiçbir şeye değmez, hiçbir şeyin altında olamaz. Bu salonda bulunan sporcusuyla, yöneticisiyle, siyasetçisiyle herkes sporun emrinde, sporun içinde, kenarında veya tam ortasında olmaktan zevk alan insanlardır" şeklinde konuştu.

"FUTBOLDAN BAŞKA BİRŞEY BİLMİYORSUNUZ YAKLAŞIMINI KIRMAK, ORTADAN KALDIRMAK GEREKİR" Amatör spor kulüplerine yapıştırılmış olan futboldan başka bir şey bilmiyorsunuz yaklaşımını kırmak, ortadan kaldırmak gerektiğinin altını çizen Baykan, "Bunun için bu ödül törenleri önemli. Bir şeye başlamak kolay da devam ettirmek zordur. Bu ödül töreninin 8.’sinin düzenleniyor olması çok önemli. 8 yılda onlarca sporcu, onlarca spor adamı, onlarca spora gönül vermiş siyaset adamı ödül aldılar, spora verdikleri hizmetin karşılığını mutlaka buldular. İçel'de bütün resmi kurumlar, belediye başkanlarımız, valilerimiz spora hizmet adına birbirleriyle yarışıyor. İçel'de ki amatör kulüplerin yerel yönetimlerden malzeme yardımı, tesis konusunda fazlası ile katkı aldığını çok iyi bilen insanlardan bir tanesiyim" ifadelerini kullandı.

20-30 Haziran 2013 tarihleri arasında İçel'de yapılacak olan 17. Akdeniz Oyunları'nın tesis çalışmalarının da hızla sürdüğüne vurgu yapan Baykan, sözlerine şöyle sürdürdü: "Yapılan yeni tesisler ve mevcut tesislerin pırıl pırıl yenilenip önce Akdeniz Oyunları'nda sporcuların hizmetine sonrasında ise İçel ve civarının hizmetine girecektir. İçel için asıl süreç bekli de Akdeniz Oyunları'ndan sonra başlayacaktır. Bu tesisleri tıpkı Erzurum gibi, tıpkı Trabzon gibi layıkıyla kullanmak İçel ve civarında yaşayanların üzerine düşen büyük bir görevdir. İçel'de tesislerin hızlı yapımı konusunda büyük bir başarı sağlayacağız zaten ama bu oyunlarda başka bir hedefimiz var. Milli Takım düzeyinde ülkemizi ilk 3'e sokmak olacak. Bunun içinde ödül yönetmeliğinde bir değişikliğe gittik. 17. Akdeniz Oyunları'nda altın madalya kazanan sporcunun ödülü 100 Cumhuriyet altını iken bunu 500 altına çıkardık. Tıpkı Avrupa şampiyonasında altın madalya kazanmış gibi sporcumuzu 500 altın ile ödüllendireceğiz. Bunu sporcularımızı teşvik etmek, sporcularımızı başarıya koşturmak için yapıyoruz. Sporcularımızı iyi noktada, dünya standartlarına yarışır noktaya getirmek bizlerin görevi." Konuşmaların ardından 2012 yılı sporun enleri ödül töreni yapıldı

Kaynak: İHA