Benzema'nın milli marş isyanı

Fransa’da Ulusal Cephe’nin milli marşı söylemeyi kabul etmeyen Karim Benzema’nın milli takımdan çıkarılmasını istemesi ile başlayan tartışma büyüyor.

Cezayir asıllı oyuncunun Fransa 'da bir radyoya yaptığı açıklamada, milli takımda olmayı çok sevdiği belirtirken insanların bunu sorgulamasını anlayamadığını ifade etti.

Çocukluğundan bu yana en büyük hayalinin Fransa Milli Takımı formasını giymek olduğunun altını çizen Real Madrid 'in golcü oyuncusu buna rağmen kimsenin kendisine ulusal marş olan La Marseillaise 'i söyletemeyeceğini sözlerine ekledi.

Benzema sözlerine şöyle devam etti:

“Milli marşı söylemememde bir problem göremiyorum. Zinedine Zidane 'ın da ulusal marşı söylemiyordu. Maça gelen birçok seyirci de söylemiyor. Önemli olan birlik olabilmemiz.”

Ulusal Cephe 'nin spor danışmanı Eric Domand, Benzema 'nın açıklamalarını küstahça bulduğunu belirtirken bu sözlerinin bir kez daha Fransa Milli Takımı 'nın kara leke sürdüğünü ifade etti.

Benzema 'nın saatine 1,484 avro ödenen bir paralı askerden fazlası olmadığını söyleyen Domand, üzerindeki formanın kıymetini bilmediği için de suçladı.

1998 Dünya Kupası 'nda da Ulusal Cephe 'nin lider Jean-Marie Le Pen milli takım futbolcularını La Marseillaise 'i bilmemekle suçlamıştı. Le Pen 'in bu açıklamaların ardından milli takım oyuncuları omuz omuza vererek Zidane ile Christian Karembeu dışında seremonide ulusal marşı söylemişti.