Vural: Akhisarspor Karşısında Galip Gelmek Mutluluk Verici

Spor Toto Süper Lig’de, deplasmanda Akhisar Belediyespor’u 1-0 yenen Sanica Boru Elazığspor’da teknik direktör Yılmaz Vural, Akhisarspor karşısında galip gelmenin mutluluk verici olduğunu söyledi.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Yılmaz Vural, “Çok kritik bir maç olacağını biliyorduk. Kazanan bir adım daha potadan uzaklaşacaktı. Bu stresli ortamda verilen cevap antrenörler arasında zordur. Buna rağmen oyunun bir bölümünde devre başlar başlamaz gol bulduk. Rakip uzun paslar yapıp üstümüze geldi. Bu işin teknik taktik anlatılmasından ziyade 3 puan almak önemliydi. Önümüzdeki hafta bir Orduspor geliyor. Yine zorlu bir rakip. Takımım iki kayıptan sonra böyle galip gelmesi mutluluk verici.” dedi.

Akhisar Belediyespor’un penaltı beklentisi ile ilgili de konuşan Vural, “Cüneyt Çakır’ın maça verilmesi çok uygun. Böyle bir maça böyle bir hakem verilmeliydi. Verdiği kararları da haklı buluyorum. Kendilerini tebrik ediyorum. Bilica orada çok usta profesyonelce pozisyonu kurtardı. Bana göre penaltı değildi.” diye konuştu.

Gazetecilerin kümede kalma sorularına cevap veren Vural, “Kurtulma diye henüz bir şey yok. 39 puanı bir baraj görüyorum. ‘Ligde kalacağız’ diye bir şey henüz söyleyemem ama bu takım top oynuyor ve bunun karşılığını alıyor.” dedi.

Çok zor bir maç oynadıklarını belirten Sanica Boru Elazığsporlu Mehmet Çakır, “Önemli olan galip gelmekti. Bölüm bölüm Akhisar bizden üttün oynadı. Böyle maçlarda oyundan daha ziyade skor önemlidir. Çok kritik bir galibiyet aldık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Elazığspor camiasına bu galibiyet armağan olsun.” dedi.

Konuşmasının ardından Gkekas’ın penaltı beklediği pozisyon hakkında da yorum yapan Mehmet Çakır ile bir gazeteci arasında kısa süreli bir atışma oldu. Gkekas’ın pozisyonun tam olarak penaltı olmadığını dile getiren Mehmet Çakır, Cüneyt Çakır’ı kutlayınca basın toplantısında bir gazeteci tepki gösterdi. Kısa süreli atışmanın ardından Mehmet Çakır, basın toplantısından çıktı. Elazığsporlu Adem Alkaşi de şunları söyledi: “Çok zor bir mücadele olacağını biliyorduk. Akhisar bizi yendiğinde üstümüze çıkacaktı. Oyunda yavaş yavaş dengeyi sağladık ve golü bulduk. Bugün 1-0 olsun bizim olsun mantığı işledi. Bugün galip geldiğimiz için çok mutluyum. Her hafta bir final geçiriyoruz. İnşallah önümüzdeki hafta Orduspor’u da yenip devam ediyoruz.”