Stat İnşaatında Çalışan İşçiler Bakan Kılıç'ın Keyfini Yerine Getirdi

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Akdeniz Oyunları'nın açılış ve kapanış töreninin yapılacağı stadın inşaatında çalışan işçileri görünce keyfi yerine geldi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç bazı toplantılara katılmak ve Akdeniz Oyunları'nın açılış ve kapanış töreninin yapılacağı stadyum inşatanında incelemelerde bulunmak üzere İçel'e geldi.Stadyum inşaatını gezdikten sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Kılıç, İçel'e bir çok kez gelip gittiğini, ancak bu ziyaretler içerisindeki en mutlu anını bu şantiyede yaşadığını söyledi.

"Gerek şantiyeden gelen sesler gerekse şantiyeden gelen çalışma yoğunluğunun 1 buçuk ay önceki gelişim ile bu günkü gelişim arasındaki imalatta ortaya çıkan büyük farklılık bu mutluluğumun yegane kaynağıdır" diyen Kılıç, "31 Mayıs 2013 tarihi itibariyle yüklenici firma İçel Stadyumunu Bakanlığımıza teslim edecek." ifadelerini kullandı.Burada gördüğü fotoğrafın eder mi edemez mi? yapar mı yapamaz mı? gibi kaygılara kapılmamaları gerektiğini gösterdiğini anlatan Kılıç
şöyle devam etti: "Akdeniz Oyunları hem İçel için hem de 2020 İstanbul Olumpiyat Oyunları adaylığımız sürecinde en önemli vitrin organizasyonlardan biri. İçel'deki tesislerimizin neredeyse tamamı bitmek üzere, bir kısmı bitti ve teslimleri yapılmak üzere. Kaygılar stadyum noktasında odaklanmıştı. Bununla ilgili kaygılarında bu gün ortadan kalktığını yerinde görebiliyoruz." Şu anda inşaat sahasında 750, şantiye alanı dışında da değişik noktalarda bin 830 olmak üzere toplam 2 bin 580 kişinin bu stadyumu 31 Mayıs'ta kendilerine teslim edilmesi için hummalı bir şekilde çalıştığını ifade eden Kılıç, şöyle devam etti: "Bütün paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Stadyumun yol bağlantılarını sağlamak üzere 27 milyon bedelle Ulaştırma Bakanlığımıza teşekkür ederim. İçel bir olimpiyat kenti haline geliyor. 20 - 30 Haziran tarihlerinde Akdeniz oyunlarını gerçekleştireceğiz. 1 Temmuz'da itibarın bu tesisler İçel'de Olimpiyatlara sporcu hazırlama merkezi olarak olimpik kültürümüze ve olimpik mirasımıza katılan üniteler olacak. İçel Olimpiyat eğitim merkezi haline gelecek."

"NEVİN YANIT ÖNEMLİ BİR KANIT OLDU"

Nevin Yanıt'ın Avrupa Atletizm şampiyonası'nda elde ettiği başarıya da değinen Kılıç, "İçel'in kızı İçelli bir annenin evladı olan Nevin Yanız, Akdeniz Oyunları'nı İçel'e kazandırmakla ne kadar doğru bir iş yaptığımızın en önemli kanıtı." diye konuştu.

Yanıt'ın Atletizm Şampiyonası 60 metre engellide ülkesine altın madalya kazandırdığına dikkat çeken Kılıç, şunlası söyledi: "Başarılarının İçel'de ve dünya şampiyonalarında devam etsin isteriz. 2012'de Londra'da kıl payı kaçırdığı olimpiyat madalyasını temenni ederim ki Nevin Yanıt 2016'da Rio'da hem Türkiye'ye hem de İçel'e armağan etsin. Nevin Yanıt Türk sporcusu ile ilgi olumsuz yorum yapanlara yönelik en önemli yanıt oldu. Nevin Yanıt İçel'in Akdeniz oyunları için İstanbul'un olimpiyatlar için en doğru adres olacağına yönelik öne önemli kanıt oldu. Kanın yanıt diyorum."