Erzurum’da Dünya Gençler Snowboard Şampiyonası Açılış Töreni Yapıldı

Erzurum’da düzenlenen Dünya Gençler Snowboard Şampiyonası'nın açılış töreni Türk Telekom Kayakla Atlama Kuleleri önünde gerçekleşti.

Kortej ve halk oyunları gösterileriyle başlayan şampiyona 10 gün sürecek. 17 ülkeden 400 sporcunun katıldığı şampiyona Palandöken dağında gerçekleştirilecek.

Kortej yürüyüşünün ardından Atatürk Üniversitesi Bindallı Halk Oyunları ekiplerinin folklor gösterileri ve Grup Bir'in konserinin ardından şampiyona açılış töreni sona erdi. Yarışlar yarın Palandöken dağında erkek ve kadın sporcular kategorisinde başlayacak.

Snowboard Junior World Championships, 1-10 Mart 2013 tarihleri arasında Erzurum'da gerçekleştiriliyor. Uluslar arası Kayak Federasyonu(FIS), 17ncisi düzenlenen Snowboard Şampiyonası için Türkiye'yi seçti. İtalya ve İspanya'dan sonra Erzurum'da düzenlenen organizasyona rekor katılımla 34 ülkeden 400'e yakın sporcu geldi. 10 gün sürecek olan şampiyona kapsamında Snowboardcross, Parallel GS, Parallel slalom, Halfpipe ve Slopestyle olmak üzere 5 kategoride yarışılacak. Yarışmacılar yarın yapılacak olan Snowboardcrosss kategorisi için sıralama yarışlarını bugün tamamladılar .

Kaynak: İHA