Erzincan’da Futbolun Geleceği Konuşuldu

Erzincan Belediyesi tarafından Erzincan’da Futbol ve Geleceği konulu toplantı düzenlendi.

Futbol camiasında yoğun katılımın olduğu toplantıya Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Emin Dülgeroğlu, Erzincanspor Kulüp Başkanı Kenan Bektaş, Erzincan Refahiyespor Kulüp Başkanı Abdulkadir Can, AKSF İl Temsilcisi Emin Turan, TÜFAD İl Temsilcisi Yılmaz Toyran, Hakemler ve Gözlemciler Derneği Başkanı Ömer Akyürek, Erzincanspor eski başkanlarından Ali Baş, Osman Terzioğlu, Oğuz Özlok, Alaattin İlter, Süleyman Tan, Amatör Spor Kulüplerinin Başkan ve Yöneticileri, Hakemler, Gözlemciler, Eski Futbolcular ve Erzincan’daki futbol camiasından kalabalık bir topluluk katıldı.

Toplantıda ilk olarak konuşan ASKF İl Temsilcisi Emin Turan Erzincan’daki Amatör Futbol hakkında bilgi vererek tesislerin son durumu hakkında görüşlerini aktardı. Ardından konuşan Erzincanspor eski başkanlarından Osman Terzioğlu Erzincan’da futbola gereken ilginin gösterilmediğinden yakınarak, özellikle geçen yıllarda Amatör kulüpleri olan Şeker spor- Köy Hizmetleri- Demirspor- PTT gibi kurumların yeniden futbola dönmelerini ve kuracakları takımlarla amatör liglerde mücadele etmelerinin Erzincan Amatör Futbolu için önemli olduğunu ifade etti.

Terzioğlu ayrıca Erzincanspor ve Erzincan Refahiyespor’un güçlerini birleştirerek Erzincan’dan tek bir takımın çıkmasını önerdi.

Toplantıda konuşan ve uzun yıllar Erzincanspor’da futbolculuk ve Teknik Direktörlük yapan TÜFAD il Temsilcisi Yılmaz Toyran ise Erzincan’da futbolun özüne dönmesi gerektiğini ifade ederek, alt yapının önemini vurguladı. Erzincan Belediyespor’da önemli aşamalar kaydedildiğini belirten Toyran alt yapı olmazsa hiçbir zaman başarı gelmez, buz Belediyespor’da bunun örneğini görüyoruz, çok iyi bir takım hazırlandı, bunun meyveleri önümüzdeki sezonlarda alınacak diye konuştu.

Erzincanspor ve Erzincan Refahiyespor’un desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

Erzincanspor eski yöneticilerinden Zeki Polat ise konuşmasında Erzincanspor ve Erzincan Refahiyespor’un birleşmesi önerisine karşı çıkarak, liglerde Erzincan’ın iki takımının olması avantajdır, kulüplerin birleştirilmesine karşıyım, diye konuştu.

Daha sonra söz alan Erzincan Refahiyespor Kulüp Başkanı Abdulkadir Can ise kulübün kuruluşundan bu güne kadar yaşanan süreç hakkında bilgi vererek, Refahiyespor’un önce mahalli amatör kümede ardından da Bölgesel Amatör Ligde şampiyon olarak 3. lige çıktığını ve istenen noktaya geldiğini ifade etti.

Maçlarını Erzincan’da oynadıklarını ve Erzincan ilinin takımı olduklarını dile getiren Can, Erzincan’ın ilçesiyiz, etle tırnak gibiyiz, Kulübün ismini değiştirerek Erzincan Refahiyespor yaptık diye konuştu.

Erzincanspor Kulüp Başkanı Kenan Bektaş ise tüm kesimlere seslenerek destek istedi. Kulübün başına zor bir dönemde geçtiklerini ve Mahalli Amatör Kümeden Bölgesel amatör Lige çıktıklarını ifade eden Bektaş, Erzincanspor’un kapanmasını isteyenler var, buna müsaade etmeyeceğiz. Kulübü kapatan bir yönetim olmayacağız. Bize yardım yapılmasını engelleyenler var, bunları çok iyi biliyoruz. Erzincanspor Kulübü kapanmayacaktır. Tüm olumsuzluklara rağmen mücadelemiz devam edecektir dedi.

Erzincanspor’un söylendiği gibi çok büyük bir borcu olmadığını ifade eden Bektaş, destek olduğu takdirde eski günlerimize yeniden döneriz diye konuştu.

Toplantıda konuşan Hakemler ve Gözlemciler Derneği Başkanı Ömer Akyürek ise Erzincan’da hakemlerin ve gözlemcilerin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Akyürek şu anda Erzincan bölgesinde süper ligde maç yöneten 3 hakemin olduğunu ifade etti.

Erzincanspor eski yöneticilerinden Mustafa Temiz ise Erzincanspor kulübünün kuruluşundan bu güne kadar geçirdiği süreç hakkında bilgi aktararak, el ele vererek Erzincanspor’u ayağa kaldırmamız gerekli dedi.

Alevisiyle sunnisiyle birlik olarak Erzincanspor için üzerimize düşeni yapmamız gerekli diye konuşan Temiz, Belediye Başkanı Yüksel Çakır’a da böyle bir toplantı düzenlediği için teşekkür etti.

Erzincanspor eski yöneticilerinden Ekrem Büyükfırat ise konuşmasında Valiliğin, Ticaret Odasının, Esnaf Odalarının ve tüm kurumların Erzincan’da futbol için gerekli desteği vermeleri gerektiğini ve bir sonraki toplantıda hazır bulunmalarını istedi.

Toplantı sonunda söz alan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, yoğun bir katılımın sağlanmasından dolayı toplantıya katılanlara teşekkür etti. Erzincan’da futbolun gelişimi için tüm çevrelere görevler düştüğünü ifade eden Çakır, bu kalabalık hepimizi heyecanlandırdı, bundan sonraki toplantılarımızda daha iyi sonuçlar alınacağına eminim dedi.

Erzincan’da futbolun gelişmesi için Belediye olarak her türlü desteği verdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Kulüp Başkanları ve Yöneticilerin hangi sıkıntıları çektiklerini çok iyi biliyoruz, büyük fedakarlıklarla çalışıyorlar. Tesisler yönünden birçok ilden daha iyi durumdayız, fakat futbola olan ilginin artması gerekiyor, hep birlikte bunu başaracağımıza eminim dedi.

Erzincanspor’un ve Erzincan Refahiyespor’un mücadelelerine devam ettiğini söyleyen Çakır her iki kulübümüzü de tebrik ediyorum. İkisi de bizim takımımız. Önemli olan Erzincan’da futbol olgusunu ön plana çıkarmaktır. Bunun için toplandık. Görüyorum ki davetimize tüm futbol camiası icabet etti. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberliğimiz sürdüğü takdirde Erzincan’da Futbolu çok iyi günler beklemektedir. Diye konuştu.

Gerek Erzincan dışındaki ve gerekse Erzincan’daki tüm İşadamlarının zaman zaman kulüplere maddi destek olduğunu ifade eden Başkan Çakır, ne zaman yardım istendiyse iş adamlarımız hep destek verdi. Demek ki bu işler sadece parayla olmuyor. Nerede yanlış yapılıyor, neden istenen başarı gelmiyor bunların araştırmasını yapmamız gerek dedi.

Erzincan’da futbolun dışında da önemli dereceler elde edildiğine dikkat çeken Çakır, Badminton’da Türkiye ve Dünya dereceleri elde eden sporcularımız var, Taekvando’da, Halterde Türkiye şampiyonlarımız var, bunları da görmezden gelemeyiz. Futbolun ise bizde ayrı bir yeri var. Neden aynı başarı futbolda da gelmesin, Erzincan adını futbolla da duyurmasın, işte biz bu amaçla bu gün bir araya geldik, sorunları hep birlikte çözeceğiz dedi.

Toplantı sonunda tüm katılımcılar Erzincan’da ilk kez düzenlenen ve futbol camiasını bir araya toplayan “Erzincan’da Futbol ve Geleceği” konulu toplantı için Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır’a teşekkür ettiler .

Kaynak: İHA