Cev Kupası'na Bir Adım Kaldı

Halbank Kulübü Başkanı Selahattin Süleymanoğlu, Kupanın ucundan tuttuklarını ve kupayı Ankara'ya getireceklerini söyledi.

Erkekler CEV Kupası final serisinin ilk maçında Halkbank, deplasmanda Andreoli Latina'yı 3-1 yenerek kupaya bir adım daha yaklaştı. Kupa finalinin rövanşı 3 Mart Pazar günü Ankara'da oynanacak. Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkent Spor Salonu'nda Halbank Başkanı Selahattin Süleymanoğlu, Antrenör Veselin Vukovic, Takım Kaptanı Hüseyin Koç ve yıldız oyunu William Priddy mücadele öncesi düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Halkbank Başkanı Selahattin Süleymanoğlu, "Ankara ve Türkiye için tarihi bir maç. Bu noktaya uzun ve meşakkatli bir yoldan geldik. Sezona başlangıcımız pek iyi değildi. Ancak bu çocuklara güveniyorduk, ekip çok iyi bir ekipti. Takım zamanla rayına oturdu" dedi.

Ligde de gayet iyi gittiklerini belirten Süleymanoğlu, "Herhangi bir sakatlığımız yok. Kupanın ucundan tuttuk Ankara'ya getirdik. Ankaralı voleybolseverlerden destek bekliyoruz. Yarın maç Gülşen konseriyle başlayacak. Mücadeleyi görsel bir şölene çevirmek istiyoruz. Ankaralı voleybolseverlerin yarın ki tarihi güne tanıklık etmelerini, 'ben de oradaydım' diye daha sonra söylemelerini istiyorum" ifadelerini kullandı.

"ANKARA'DAKİ SEYİRCİ DESTEĞİNİ YETERİNCE BULAMADIK"

"Ankaralılar yeterince destek veriyor mu?", şeklindeki soru üzerine Süleymanoğlu, "Ankara'da seyirci desteğini yeterince bulamadık. Nedense bayan voleyboluna yeterince ilgi var ama erkek voleyboluna o kadar ilgi yok. Ama yarın gerçekten tarihi bir gün. 'Ankara'ya şampiyonluk yakışır' diyoruz. Biz yarın hiçbir taşkınlık yapmadan, sadece bizi desteklemelerini istiyoruz. Bu da bizim Başkentlilere hediyemiz olacak. Salonu dolduracaklarına inanıyoruz. Bizi kupayı kaldırıncaya kadar maçın sonuna kadar yorularak ama hiç yorulmamış gibi destek vereceklerini inanıyorum. Biz kupayı sadece Ankara için değil tüm Türkiye için alacağız" değerlendirmesinde bulundu.

"KUPAYA ALMAK İÇİN BİR ADIM KALDI"

Halkbank Antrenörü Veselin Vukovic, "Finalde Avrupa Kupası'nda oynayan en iyi takımlar karşı karşıya gelecek. Rakip takım gerçekten çok iyi bir takım. Deneyimli yabancı oyuncuları var. Sonuçta güçlü bir takımla oynayacağımızı düşünüyoruz. Şu anda erkek voleybol takımları arasında elde edilen sonuçların en iyisini yakalamaya çok yakın bir takımız. Çok iyi oyuncularımız var, bizi destekleyen yöneticilerimiz var, iyi bir teknik heyetimiz var. Bunların hepsini bir araya getirdiğimizde kupayı almamak için bir neden göremiyorum" dedi.

"Kupayı almak için bir adım kaldı" diyen Karadağlı Antrenör Vukovic, "Ancak bu adım hepimizin bildiği gibi en önemli ve en zor olan adım. Biz bunu da geçerek kupayı alacağımızı düşünüyoruz. Hüseyin ve Priddy'nin liderliğinde mücadele ederek, kupayı Türkiye'ye getireceğimize inanıyorum" diye konuştu.

"SAHİP OLUNABİLECEK, EN İYİ KADROYA SAHİBİZ"

"Nasıl bir çalışma süreci geçirdiniz?" yönündeki soru üzerine Vukovic, "Sahip olunabilecek en iyi teknik kadroya sahibiz. Daha önce de söylemeye çalıştım. Çok iyi oyuncularımız, lider iki oyuncumuz var, bizleri destekleyen yönetim var. Bunların hepsi bir araya geldiği için şu an bu noktadayız" karşılığını verdi.

Yarın oynanacak mücadeleye ilişkin değerlendirme yapan Vukovic, İtalya'da çok önemli bir maçı kazandıklarını hatırlatarak, "Ama bu maç farklı bir maç, artık final maçı olacak. Orada rakibe üstünlük sağlayarak oynadık ama burada biraz daha farklı bir olacak. Kaybedecekleri bir şey yok, ona göre oynayacaklar. O yüzden, yarın güzel ve zor bir maç bekliyor bizi" dedi.

"MÜCADELELERİMİZİ TAÇLANDIRMAK YARINA KALDI"

Takım kaptanı Hüseyin Koç, "Maçtan sonra konuşmayı tercih ederim ama bütün insanların bu maçtan bahsetmesi benim için gurur vesilesi. 'Bu bile yeterli' diyen insanlar var. 'Tarih yazacaksınız' diyenler de var. Tek dileğim bunları maçtan sonra duymak" ifadelerini kullandı. "Çok zor bir maç" diye konuşan Koç, "Dünyanın, Avrupa'nın en iyi takımlarını set vermeden yeniyoruz. Aslında ne kadar zor işler yaptığımızı biliyoruz. Bunları taçlandırmak yarına kaldı. Bu mücadelelerini sonu yarın netleşecek. Yarın voleybolseverlerin bizi desteklemesini bekliyoruz" dedi.

Voleybolseverlerin Ankara'da kurulu olan, Ankara'ya yatırım yapan Halkbank'la gurur duymasını istediğini vurgulayan Koç, "Ankaralıların da bu maça gelerek köstek olmak yerine destek olmalarını istiyorum" diye konuştu.

İtalya'daki atmosferi yaşadıktan sonra biraz şaşkınlık yaşadıklarını anlatan Koç, "Ama bir İtalyan takımından bunu beklemiyordum. Ben İtalya'da hiç yaşamadığım şeyleri yaşadım. Ama biz bütün yaşadıklarımızı bir kenara bırakıp önce Halkbank, sonra ailelerimiz ve Türkiye için bu maçı kazanacağız" ifadelerini kullandı.

"BU KUPA TÜRK VOLEYBOLUNA VİZYON KATACAK"

Amerikalı oyuncu William Priddy ise, "Kulüp başkanımızı ve yönetimle konuştuğumu zaman bu kupanın hem kulüp hem Türk erkek voleybolu için çok önemli olduğunu öğrendim. Bu kupayı alırsak Türk voleyboluna çok büyük vizyon katacağız. Latina'yı çok iyi tanıyoruz. Çok iyi oynayıp kupayı Türkiye'ye getirmek istiyoruz" dedi.

"Devamlı başarıyı isteyen bir oyuncuyum" diyen Priddy, "Sezon kötü bir başlangıç yaptım. Sakatlandım, takımdan ayrı kaldım. Kazandığımız maçlara bakarsak, bu başarı kesinlikle tesadüf değildi. Bunu herkese ispatlamış, göstermiş olduk" ifadelerini kullandı. Amerika'da Avrupa voleybolunun fazla takip edilmediğini belirten Priddy, "Ama voleybolla ilgili olan insanlar bir şekilde takip içerisindeler. Onlarla ben de görüşüyorum. Heyecanla bu maçın sonucunun bizim lehimize sonuçlanmasını bekliyorlar" diye konuştu

Kaynak: İHA