2013 Ralli Sezonu İzmir'de Açılıyor

Yepyeni bir ralli sezonu tüm hızıyla bu hafta sonu İzmir'de başlayacak.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu tarafından bu yıl başlatılan amatör sürücülere yönelik TOSFED Ralli Kupası’nın ilk yarışı, 3 Mart Pazar günü İzmir’de organize ediliyor. 3 Mart Pazar sabahı saat 10.00’da Teos Marina’dan verilecek startla başlayacak olan rallide, Tentesolt isimli 6.80 km. uzunluğundaki Göndence ve Isıcam isimli 10 km. uzunluğundaki Seferihisar etapları üçer kez geçilecek. Seferihisar Necat Hepkon Devlet Hastanesi yanında yer alan Kooperatif Sosyal Alanı’nın servis alanı olarak kullanılacağı ralli, aynı gün saat 15.25’ten itibaren servis alanındaki finiş podyumunda son bulacak.

HEDEFLERİ ZİRVEYE YERLEŞMEK

Bu zorlu mücadelenin içerisinde zirveyi zorlayacak isimlerden biride İzmir'in yetiştirdiği genç pilot Bora Çantepe. 2010 yılından itibaren bir çok yarış da start alıp her seferinde tecrübesini arttıran Bora Çantepe, başarılarını 2013 sezonunda da sürdürmeyi hedefliyor.

2012 sezonu başında Soner Çevik ile birlikte yarışma kararı alan Çantepe, genç bir ekip olarak ne kadar başarılı ve istikrarlı olduklarını geçen yıl elde ettikleri derecelerle gösterdi. Bu yıl görünümü tamamiyle değişen Fiat Palio Kitcar araçları ile Bora Çantepe ve Soner Çevik sezona Aras Cam Rallisi ile başlıyor. Geçen yıl son derece istikrarlı bir şekilde sezonu tamamlayan ve aldıkları kupalarla bunu kanıtlayan ekip bu yıl Ege Asal Motor Spor renkleri ile ralli parkurlarında zirveye yerleşmek istiyor.

BAŞKAN SEZONU BU RALLİ İLE AÇACAK

Ralli'ye katılan önemli bir isim de İsabeyli Belediye Başkanı Kuvvet Erim. Geçen yıl yapılan 89. Yıl Cumhuriyet Rallisi'nde, "Rallici Başkan" olarak tanınan Erim, süper kategoride birincilik kürsüsüne çıkmıştı. Belediye başkanlığının ilk günlerinde dolabına kaldırdığı yarışçı tulumunu, beldesinde düzenlenen ulusal tırmanma ve mahalli rallilerde yeniden sırtına geçirip eski günlerini yaşayan Kuvvet Erim için yılda bir veya iki kez start almak yeterli gelmedi. İsabeyli Belediye Başkanı Kuvvet Erim, tam sezon yarışmak için bu yıl parkurlara geri döndü.

Türkiye Ralli Şampiyonası'nda tam sezon rekabet ederek podyum şansını zorlamak isteyen Başkan Kuvvet Erim, ara verdiği dönemde sportif kaybı olmadığını katıldığı son Cumhuriyet Rallisi'ndeki performansı ile göstermişti. Kuvvet Erim'in amacı Federasyon Kupası’nın bu ilk rallisinde Kategori 2 de start alarak asıl hedefi olan, 5-6 Nisan tarihlerinde yine İzmir'de yapılacak Türkiye Ralli Şampiyonas'nın başlangıç yarışı Ege Rallisi öncesi antrenman yapmak.

25 Ekibin start alacağı ralliye, İzmir'den katılan diğer iddialı isimler Kategori 2'de Orçun Nural, İsmail Devecier ve Egemen Çiviciıoğlu, Kategori 1'de ise Bedri Kolsallayan ve Murat Daş .

Kaynak: İHA