Sportaccord Uluslararası Kongresi 2014 Yılında İlk Kez Türkiye’de

2020 Olimpiyatları'na ev sahipliği yapmak için çalışmalarını sürdüren Türkiye, şimdi de İstanbul'da olimpiyatların devlerini buluşturuyor.

SportAccord Uluslararası Kongresi ilk kez Türkiye’de yapılacak.Bu kongre için çalışmalarını sürdüren Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) ilk resmi adımını da attı. TMOK'tan yapılan açıklamada, "SportAccord Uluslararası Kongresi, uluslararası spor dünyasının önde gelen tüm liderlerinin ve söz sahibi karar mercilerinin her yıl bir araya geldiği dünyanın en büyük ve en önemli yıllık spor toplantılarından birisi olarak kabul edilmektedir." denilerek şu ifadelere yer verildi:"Kongreye; Uluslararası Spor Federasyonları Genel Birliği (SportAccord), Yaz Olimpik Sporları Uluslararası Federasyonlar Birliği (ASOIF), Kış Olimpik Sporları Uluslararası Federasyonlar Birliği (AIOWF), Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), gibi spor ile ilgili faaliyet gösteren diğer pek çok organizasyon ve federasyon resmi spor organizasyonlarının üst düzey yönetici ve görevlilerini bir araya getirmektedir."SPOR OTORİTELERİ DEV KONGREDE BULUŞACAKBu yıl Mayıs ayında St. Petersburg’da gerçekleşecek olan kongre, 2014 yılında Türkiye’de ilk defa 6 - 12 Nisan tarihleri arasında Antalya Belek'te düzenlenecek.SportAccord Uluslararası Kongresi’nin geçtiğimiz günlerde İstanbul’da gerçekleşen imza törenine Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, SportAccord Başkanı Hein Verbruggen ve Genel Müdür Nis Hatt’ın yanı sıra SERENAS Group CEO’su Mustafa Fethi Gürbüz de katıldı.

SportAccord Uluslararası Kongresi’nin Türkiye’deki organizasyonu SERENAS Group tarafından yapılacak. Kongreye 2000'e yakın spor otoritesinin katılım sağlaması bekleniyor.