Kağıtspor'lu Atletler Zorlu Parkurda Koştu

Atletizm Federasyonu tarafından yapılan ve üç etaptan oluşan Kros Liginin son etabı Aydın’ın Kuşadası ilçesinde yapıldı.

Kuşadası Belediyesi Adagöl tesisleri Parkuru'nda koşulan yarışlarda kadın ve erkek olmak üzere 16 yaş altı B, 16 yaş altı A, yıldız, genç ve büyükler kategorilerinde toplam 666 sporcu mücadele etti. Şampiyonanın finalinde büyük erkekler 10, büyük kadınlar 6, genç kadınlar 4, genç erkekler 6, yıldız kızlar 3, yıldız erkekler 4 kilometrelik zorlu parkuru aşmak için büyük bir mücadele verdileri. Yoğun yağmur ve dolu yağışının altında koşan atletler zaman zaman zor anlar yaşadılar. Ağırlaşan zeminde sık sık düşen atletler zorlu maratonu tamamlayarak izleyicilerden büyük alkış aldılar.

Finallerde Yıldız, Genç ve Büyük erkekler kategorilerinde toplam 12 sporcu ile yarışan mavi beyazlı atletler ilk yirmi sporcu arasına girerek başarı elde ederken, Yıldız erkekler kategorisinde Kamuran Özen 4 kilometrelik parkuru 06 dakika 31 saniyelik derece ile üçüncü olarak tamamladı. Bronz madalya kazanan Özen madalyasını Atletizm federasyonu yetkililerinden aldı .

Kaynak: İHA