İtf Senıors Dünya Şampiyonası Alibey Club’de Devam Ediyor

2013 ITF Seniors Dünya Takım Şampiyonası, 31 ülkeden 190 takım ve 700 sporcunun katılımı ile Ali Bey Club’te 63 kortun yanı sıra Starlight Otel kortlarında devam ediyor.

2013 ITF Seniors Dünya Takım Şampiyonası'nda 31 ülkeden yaklaşık 700 usta tenisçinin mücadele ettiğini belirten Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) Yönetim Kurulu Üyesi ve Seniors Sorumlusu Erkan Naibi "Burada 40 sporcuyla 5 kategori bayanlar ve 5 kategori erkekler olmak üzere 10 ayrı takımla mücadele ediyoruz. En kalabalık katılan ülkelerden biriyiz. Dünyanın zamanında çok iyi oynamış bir çok oyuncusunun burada bulunduğu bir organizasyon" dedi.

İKİNCİ MAÇLAR OYNANIYOR Clup Alibey’in yeri ve fiziki şartlarından dolayı en uygun yer olarak belirlendiğini kaydeden Naibi, "Turnuvamız dün başladı.

Tüm takımlarımız ilk maçlarını oynadılar. Bugün ikinci maçlarını oynuyorlar. Türkiye’de tenisin gelişmesine katkıda bulunan bir organizasyon. Türkiye’nin bu tarz bir organizasyona ev sahipliği yapması, dünya tenisinde büyük bir ilgi uyandırıyor. Bazı kategorilerde iddiamız var, bazı kategorilerde iddialı değiliz. Ama neticede katılmak çok önemli. Türkiye’de tenisin ne seviyede olduğu Seniorlar bazında da olsa burada göstermek istiyoruz” dedi.

ESKİ BASKETBOL MİLLİ TAKIM KAPTANI DA ŞAMPİYONAYA KATILIYOR Tenis bayan takımında mücadele eden eski Basketbol Milli Takım Kaptanı Bahar Akgün Türkiye 45 yaş üzeri bayan milli takımında mücadele ettiğini belirterek, "Çok keyifli bir turnuva geçiyor. Ülkemizde böyle tesislerin olması çok sevindirici. Yabancılar gerçekten çok memnunlar. Bizim yıllarımızda tenis ülkemizde çok gelişmiş bir spor değildi. Bundan sonra daha farklı olacağını düşünüyorum. Dolayısıyla bizler burada çok başarılı değiliz. Ama sadece bu turnuvalara burada katılmış olmak bile çok keyifli. Bu turnuvayı ülkemizde burada düzenlemekten dolayı gururluyuz” dedi.

Bahar Akgün ile birlikte 45 yaş üzeri milli takımda yer alan Gülin Gali ise, "Hakikaten bu ortam çok güzel. Bütün kortlar dolu. 31 ülkeden gelen bir çok takım var. Sporcular ortamdan ve maçlardan memnun. Çok güzel bir organizasyon, Biz de içerisinde bulunduğumuz için mutluyuz" diye konuştu.

Dün başlayan şampiyona bir hafta boyunca devam edecek

Kaynak: İHA